GASTRONOMIA I CULTURA

L’Alta Ribagorça a punt per la 1a edició de 'La Cabanera Fest', dedicat a la cultura i la gastronomia local

Durant el dia hi haurà diverses actuacions d’arts en viu, des de dansa, poesia, acrobàcies i música fins a teatre, la majoria d’artistes locals.
Façana Ajuntament del Pont de Suert Sant Sebastià
photo_camera Edifici de l'Ajuntament del Pont de Suert

El proper 18 de maig, els carrers del Pont de Suert seran l’escenari de la 1a Edició de La Cabanera Fest, un esdeveniment dedicat a promoure el sector agroalimentari del municipi, el producte de km 0 ,l’art i la cultura local promogut pel consistori municipal amb la col·laboració de diverses entitats.

Durant el dia hi haurà diverses actuacions d’arts en viu, des de dansa, poesia, acrobàcies i música fins a teatre, la majoria d’artistes locals. Un espai per destacar el talent de la comunitat i gaudir de l’expressió artística.

Les visitants tindran l’oportunitat de participar en una gran varietat de tallers gastronòmics, que inclouen tast de mel i sidra, olis macerats i altres activitats per aprofundir en els sabors locals de la mà de productores de la zona.

_CARTEL IG CUADRADO_20240424

Pel públic amant de la natura i la sostenibilitat, es proposen altres activitats lúdiques sobre el món de la llana, l’art amb materials reciclats i jocs per treballar la consciència ambiental així com una activitat especial per als més petits per conèixer l’entorn des de la perspectiva botànica. També es té previst realitzat una excursió per una de les cabaneres que travessen el municipi que tindrà lloc el diumenge dia 19 al matí. Un element molt especial serà l’exposició sobre les “Transhumàncies del s. XXI”, que explora la ramaderia ovina i la transhumància a l’Alta Ribagorça. A més, es combinarà amb una exposició sobre les dones al món rural lleidatà, destacant el seu paper i contribució a la vida rural.

Segons els organitzadors, el moment àlgid del festival serà l’estrena d’un curtmetratge documental que ressalta la vida al món rural, realçant el treball de les productores i productors locals des de la seva pròpia veu i experiències i la importància de preservar les tradicions i la sostenibilitat.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.