28.05.2020 |
Viure als Pirineus

El Forn Codina de Vilaller guanya el Concurs del millor Pa de Pagès de Catalunya

El Forn Codina de Vilaller va ser escollit aquest divendres com el forn que fa el Millor Pa de Pagès de Catalunya 2018, en un acte celebrat a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.

El membres del Forn Codina de Vilaller
El membres del Forn Codina de Vilaller
El Forn Codina de Vilaller guanya el Concurs del millor Pa de Pagès de Catalunya

Optaven a aquest guardó els cinc finalistes que havien arribat a la final d'aquest certamen: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Josep Miquel Canut (Forn Codina, Vilaller), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona). 

El jurat de la final, que va estar presidit per Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Miquel Guich, Millor Pa de Pagès Català 2017; Enrique Medina, director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona; Manel Serra (ex director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i Antoni Figuera, president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, després de deliberar davant d'un nombrós públic assistent, va concloure atorgar a Josep Miquel Canut del Forn Codina, de Vilaller (Alta Ribargorça), el títol del Millor Pa de Pagès de Catalunya 2018.

En aquest acte celebrat a la capital de l'Alt Urgell hi van assistir entre d'altres, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Carmel Mòdol, la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de LLeida, Pilar Marquès, i la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font.

Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria de semifinals que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell el maig passat, on hi van participar un total de 23 flequers i flequeres.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català i té com a objectiu promoure entre els flequers i flequeres integrats a la IGP l’elaboració del pa de màxima qualitat. 

El Forn Codina de Vilaller guanya el Concurs del millor Pa de Pagès de Catalunya
Comentarios