Imprimir

Els Comuns demanen el desplegament del Servei Territorial d’Ensenyament a l'Alt Pirineu

viurealspirineus | 19 de junio de 2018

Seu del Departament d'Ensenyament
Seu del Departament d'Ensenyament

Des de Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i l’Aran recorden que a la vegueria de l’Alt Pirineu i el territori d’Aran no existeix cap delegació de cap servei territorial, mentre que a la resta de vegueries s’han desplegat amb major o menor intensitat.

 

Davant la notícia de que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha designat vuit directors dels diferents Serveis Territorials d’Ensenyament a totes les vegueries, tret de la de l’Alt Pirineu i territori d’Aran, Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i l’Aran ha fet públic un comunicat en el qual "volem expressar el nostre malestar perquè una vegada més s’ha menystingut el territori pirinenc".

Les problemàtiques derivades de la complexa orografia de l’Alt Pirineu i Aran, la dispersió i la baixa demografia de moltes de les seves valls, unit a les singularitats culturals, la llengua i competències pròpies de la Val d’Aran, mereixen disposar d’una delegació pròpia dels Serveis Territorials d’Ensenyament. A més, el fet de desplegar els serveis territorials a totes les vegueries, tret de la de l’Alt Pirineu i territori d’Aran, suposa un enorme greuge comparatiu.

Demanem, doncs, que es posi en marxa una Delegació d’Ensenyament a l’Alt Pirineu i el territori de l’Aran, que permeti la descentralització real dels Serveis Territorials. Sol·licitem que es faci amb la major celeritat i amb la corresponent partida pressupostària.

Des de Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i l’Aran volem recordar que a la vegueria de l’Alt Pirineu i el territori d’Aran no existeix cap delegació de cap servei territorial, mentre que a la resta de vegueries s’han desplegat amb major o menor intensitat. Per la qual cosa, també reclamen el desplegament de la resta de serveis territorials a la vegueria de l’Alt Pirineu i territori d’Aran.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/ensenyament/els-comuns-demanen-es-desplegui-servei-territorial-d-ensenyament-vegueria-l-alt-pirineu-i-territori-d-aran/20180619104641011587.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]