LITERATURA

Uns 775 alumnes de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra han participat al Concurs WhatsApp Relats

L’acte del lliurament de premis va haver de ser suspès a l’inici de la crisi de la Covid-19.
Concurs relats curts watsaap
photo_camera El Concurs de WhatsApp Relats ha estat un èxit.

Les institucions i entitats organitzadores del IV Concurs WhatsApp Relats per a alumnes de 4t d’ESO i nivells equivalents de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra, fan públic el veredicte del jurat del certamen, amb els premis corresponents. El veredicte s’havia de conèixer en el moment de l’acte de lliurament dels premis, programat per al dia 12 de març a la sala La Immaculada de la Seu d’Urgell, el qual, però, va haver de ser suspès com a conseqüència de les primeres mesures de prevenció que les autoritats sanitàries van dictar enfront de la pandèmia de la Covid-19.

Havent constatat la impossibilitat de reprogramar l’acte de lliurament de premis abans de la finalització de l’actual curs escolar, les institucions i entitats organitzadores han acordat comunicar el veredicte als 10 alumnes que havien quedat finalistes i fer-los arribar els premis corresponents, de manera individualitzada, als seus domicilis. La informació s’ha tramès també als centres educatius dels alumnes guardonats. Tanmateix, s’ha previst convidar tots 10 finalistes d’enguany a l’acte de lliurament dels premis de la convocatòria 2021, per tal que tinguin el reconeixement públic que els correspon.

Al concurs hi van participar 775 alumnes de 15 centres educatius de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra, cadascun dels quals amb un relat d’un màxim de 100 paraules sota l’enunciat “M’escoltes?”. Una comissió d’avaluació, integrada per tècnics del Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra i del Departament d’Educació de la Generalitat, van fer una selecció de 100 relats, els quals van passar a la consideració del jurat, que va estar format per Sandra Adam, Teresa Colom, Ruth Dencàs, Txema Díaz-Torrent, Isidre Domenjó, Júlia Fernández, Manel Figuera, Enric Quílez, Roser Porta i Iñaki Rubio. El jurat va escollit 10 finalistes i, entre aquests, va atorgar un primer, un segon i un tercer premi.

WhatsApprelats dalt

Els/les alumnes premiats/des han estat:

1r premi: Izan Mazo Cascales (Lycée Comte de Foix – Andorra)
2n premi: Carla Rodríguez Vilalta (Institut Pere Borrell – Puigcerdà)
3r premi: Íngrid Cardoso Leituga (Lycée Comte de Foix – Andorra)

Finalistes (per ordre alfabètic):

Joan Alís Rodríguez (Lycée Comte de Foix – Andorra)
Judith Alonso Bifet (Lycée Comte de Foix – Andorra)
Zoe Campos Corral (Institut Pere Borrell – Puigcerdà)
Vera Combalié (Institut Val d’Aran - Vielha)
Èricka Font Real (Lycée Comte de Foix – Andorra)
Judit Isanta Marcos (Institut Val d’Aran -Vielha)
Elena Solé Tarrés (Institut Joan Brudieu – La Seu d’Urgell)

El primer premi consisteix en una tauleta electrònica; el segon, en un rellotge intel·ligent; i el tercer, en una motxilla. Els set finalistes restants rebran cadascun d’ells un joc d’auriculars sense fils.

El concurs ha estat organitzat pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, el Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya del Departament d’Educació de la Generalitat, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació Llibre del Pirineu.