EDUCACIÓ

L’Escola Municipal de Música i la Llar d’Infants “Els Minairons” de la Seu inicien el projecte Som Música

Amb l’objectiu que la música formi part de l’educació dels nens i nenes de 2 anys d’edat
Llar d'Infants Els Minairons Música
photo_camera Una aula de la Llar d'Infants municipal 'Els Minairons' de la Seu d'Urgell /laseu.cat

El passat dimarts 2 de març es iniciar “Som música-Espai Nadó” a la Llar d’Infants Municipal “Els Minairons” de la Seu d’Urgell. Es tracta d’un projecte conjunt entre l’Escola Municipal de Música (EMM) i la llar  d’infants, amb el propòsit que la música formi part de l’educació dels infants de 2 anys d’edat.

Les classes s’aniran realitzant setmanalment fins a final de curs, amb una durada de 30 minuts per grup. Els nens i nenes estan acompanyats en tot moment per les professionals de l’escola bressol a més de la professora de l’EMM, Sonia Lanau.

Val a dir que tot i que s’havia d’iniciar el primer trimestre de curs, s’ha hagut d’ajornar uns mesos, fins que les condicions sanitàries derivades de la pandèmia han estat més favorables.

L’educació musical en edats primerenques fa que l’infant desenvolupi la imaginació, la creativitat i les seves capacitats físiques i intel·lectuals, a més d’estimular la comunicació i beneficiar l’adquisició del llenguatge, sent la música un mitjà per expressar-se.

Som música- Espai Nadó és una de les diferents branques del projecte de “Música Comunitària” que es va presentar a les escoles de primària i la Llar d’infants l’any passat per part del centre d’ensenyament musical de la ciutat. 

Rafel Llobet Martí

(Foto: Rafel Llobet és professor de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell)

Des de la direcció dels dos centres es valora “molt positivament” haver pogut començar i agraeixen mútuament la col·laboració. Així mateix, des de l’EMM es vol destacar la bona predisposició, des del primer moment, de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de la Seu i especialment de la directora i claustre de professores de la llar d’infants.

També a la UEC

Enguany, la música també està present a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) des del començament de curs, sent part de la programació educativa. Rafel Llobet, professor de l’escola municipal de música, és qui imparteix les classes.