DESCONCENTRACIÓ GOVERN GENERALITAT

El conseller Josep Bargalló es reuneix aquest dijous a la Seu per tractar la delegació d'Educació a l'Alt Pirineu

El conseller d'Educació es reunirà, a les cinc de la tarda, amb els representants de la Comissió de Defensa de l'Escola Catalana  de la Seu d'Urgell.

Josep Bargalló 2
photo_camera El conseller Josep Bargalló/Generalitat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visitarà aquest dijous la Seu d'Urgell, on es reunirà, a les cinc de la tarda, amb els representants de la Comissió de Defensa de l'Escola Catalana  de la Seu d'Urgell. Prèviament, el conseller es reunirà, en un dinar, amb alcaldes, regidors i militants d'ERC. La reunió abordarà la qüestió de la desconcentració dels serveis territorials del govern de la Generalitat i, concretament, del nomenament de la direcció territorial del Departament d'Educació a l'Alt Pirineu.

Aquesta reunió arriba després que, la setmana passada, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, designés vuit directors dels diferents Serveis Territorials i cinc directors adjunts, uns nomenaments que entren en vigor un cop publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Entre aquests nomenaments, però, no hi figurava cap director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la vegueria de l'Alt Pirineu. 

L''oblit' del Departament d'Educació va causar sopresa entre els representants polítics pirinencs. Precisament Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i l’Aran va fer públic un comunicat en el qual expressaven el seu malestar "perquè una vegada més s’ha menystingut el territori pirinenc". Els 'Comuns' pirinencs demanen que es posi en marxa una Delegació d’Ensenyament a l’Alt Pirineu i el territori de l’Aran, que permeti la descentralització real dels Serveis Territorials i sol·liciten que es faci amb la major celeritat i amb la corresponent partida pressupostària.

Actualment no hi ha cap seu de serveis territorials de cap departament ubicada a l'Alt Pirineu, totes són a Lleida i mantenen una estructura  organitzativa totalment provincialista. Ara fa uns anys, algunes veus governamentals van adduir motivacions pressupostàries per desmantellar la incipient estructura territorial desplegada a l'Alt Pirineu. Aquells mateixos arguments però, mai es van aplicar als altres territoris, ni a les Terres de l'Ebre i tampoc a la Catalunya Central.

comentaris