Imprimir

Denuncia contra Endesa pel conflicte amb els veïns de la Vall Fosca amb el cobrament de la llum

viurealspirineus | 20 de abril de 2017

Endesa a la Vall Fosca
Endesa a la Vall Fosca

La diputada Mireia Boya presentarà la reclamació davant el director general d'Energia i la directora general de Consum

Un total de 22 veïns de la Vall Fosca mantenen encara el pols amb la companyia Endesa pel conflicte de facturació errònia que segons els veïns ve fent la companyia des del 2009. Aquesta problemàtica demà dijous arribarà al Govern i serà la diputada de la CUP, Mireia Boya, la que presentarà una denúncia contra la companyia Endesa davant el director general d'Energia i la directora general de Consum. La CUP demanarà que s'obri un expedient sancionador a l'empresa, en relació al procés contra la Vall Fosca perquè sigui sancionada per canvi de titularitat no consentida en relació de consum, aplicació d'una tarifa regulada per una comercialitzadora del mercat liberalitzat, incompliment de conveni de 1927 o talls de subministrament sense cobertura legal, entre altres.

La CUP també vol que se sancioni la companyia per incompliment d'obligació d'una informació transparent i veraç, incompliment de l'obligació d'informar de la via de resolució a través de consum i incompliment de l'obligació d'informar a la distribuïdora.

Un total de 22 veïns no accepten el deute ''il·legítim'' que l'empresa els reclama. Des de la CUP van recomanar-los que no liquidessin l'import reclamat per la companyia sinó el que tenen contractat des de 1927, que és de l'ordre de deu vegades menor, i el dia 27 de febrer (un dia abans de vèncer el termini imposat per ENDESA) la Direcció General d'Energia va informar que la normativa elèctrica no permetia els talls de subministre als veïns que fessin les autoliquidacions.

El passat novembre Endesa va ser quan va ''amenaçar'' els veïns de la Vall Fosca i l'Ajuntament, i va procedir a executar talls de subministrament com a mesura de pressió dins el conflicte per la facturació. Finalment, Endesa i l'Ajuntament van arribar a un acord en què l'ajuntament, segons la CUP, va ''claudicar'' davant les pressions de la multinacional i va reconèixer un deute de 127.695,52 euros, només del període 2009-2014.

Actualment, el Consistori ja ha liquidat gairebé tot el deute reclamat per la companyia fins a l'any 2014. L'ajuntament i la companyia reconeixen que encara no hi ha acord en quina és la base imposable sota la qual s'han d'aplicar els impostos i han demanat un aclariment a la Direcció General de Tributs, que encara no ha contestat.

La CUP creu que si una companyia ''s'equivoca en la facturació'' no pot pretendre que assumeixi el seu error els consumidors.
 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-jussa/denuncia-endesa-pel-conflicte-amb-els-veins-vall-fosca-amb-cobrament-llum/20170420095242006966.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]