Cinquena edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Un total de 24 joves d’entre 18 i 30 anys i de diferents països faran tasques de manteniment del patrimoni paleontològic, miner i natural de la zona durant quinze dies.

DSCF3610
photo_camera Participants en el camp de treball del 2016. Imatge: Ajuntament de Tremp.

El municipi de Talarn (Pallars Jussà) acollirà entre el 16 i el 30 de juliol d’enguany la cinquena edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec, els ajuntaments de Talarn i de la Torre de Capdella, el Museu de Conca Dellà, l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont i el Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp.

El camp de treball ofereix 24 places per a joves de tot el món, d’entre 18 i 30 anys, que duran a terme tasques de manteniment del patrimoni en diferents indrets de la zona d’influència del projecte Geoparc.

Així, coneixeran el patrimoni paleontològic d’Isona i Conca Dellà participant en el rentat i triatge de sediments i en la restauració i conservació dels jaciments. Igualment, col·laboraran en la conservació de la senyalització del Museu de la Conca Dellà. Són activitats que es realitzaran juntament amb el Museu i l’ICP Miquel Crusafont, entitats que ja han col·laborat amb les tres edicions anteriors del camp de treball.

Els participants en el camp també realitzaran treballs de manteniment i condicionament de l’accés i espai exterior de la mina Eureka, al municipi de la Torre de Capdella, arranjaran antigues vies de vagonetes i col·laboraran en la identificació de l’itinerari.

Finalment, i donant continuïtat als camps de treball de joves catalans que fa dos anys es porta a terme des de l’Ajuntament de Talarn, els participants duran a terme tasques de conservació i manteniment de senders i antics camins de ferradura d’aquest municipi.

Una oportunitat per divulgar el territori

A banda de participar en aquestes tasques, els joves tindran l’oportunitat de conèixer altres parts del territori amb tot un ventall d’activitats lúdiques que ha organitzat l’Ajuntament de Talarn, com la visita a l’Epicentre, el centre de visitants del projecte Geoparc, i a les botigues museu de Salàs de Pallars.

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013 a la població de Vilamitjana, a Tremp, on s’hi va desenvolupar durant quatre edicions. Els joves, durant aquests anys, van realitzar tasques de senyalització i millora a diferents indrets de l’àmbit del projecte Geoparc.

Aquest camp de treball permet incidir en la conservació i divulgació del ric patrimoni de l’àmbit del projecte aspirant a ser declarat Geoparc Mundial per la UNESCO. Justament amb la voluntat de difondre les particularitats de tot el territori del Geoparc, es preveu que el camp de treball internacional es pugui dur a terme en altres municipis en properes edicions.

Més a Pallars Jussà