25.05.2022 |
Viure als Pirineus

Tres dies amb tempestes fortes o molt fortes!

Ja hem començat el juny, primer mes de l’estiu meteorològic i un dels més plujosos al Pirineu català, i com no, ho començarà fent amb pluges, que fins i tot durant les pròximes hores podran ser abundants i en forma de tempesta, que podran ser fortes o molt fortes! Anem al detall!

eltemps
Tempestes al Pirineu.
Tres dies amb tempestes fortes o molt fortes!

Divendres 2: Matí de sol radiant a gran part del Pirineu i Prepirineu, que donarà pas en poques hores al creixement de nuvolades, que a primeres hores de la tarda, ja descarregaran els primers ruixats i tempestes. Durant la tarda agafaran força i extensió, i afectaran gran part del Pirineu i Prepirineu. Com hem comentat localment seran fortes o molt fortes, acompanyades d’aparell elèctric, ventades i calamarsades. I com sempre expliquem, en aquest tipus de situació, en alguns indrets caurà el gran diluvi i a pocs quilòmetres 3 gotes. Temperatures una mica més altes fins que plogui. Cota de neu 3100m.

Dissabte 3: Durant la matinada podran continuar alguns ruixats i tempestes a qualsevol indret, i segurament durant el matí encara en tindrem alguns més. Al migdia es tornaran a regenerar, i fins al vespre afectaran gran part del Pirineu i Prepirineu. Novament podran ser fortes les tempestes. Plourà en forma de ruixat i tempesta, és a dir, no plourà tot el dia! Cota de neu 2900m.

Diumenge 4: Matí amb clarianes i risc baix de precipitacions, arribant novalment nuvolades especialment a partir del migdia. Sembla que diumenge les tempestes serien més fortes que divendres i dissabtes i podrien deixar quantitats de precipitació importants, atenció! Amb el pas del front, baixaran força les temperatures i la cota de neu baixarà fins als 2300m!

Dilluns sembla que tindrem un dia força més estable, fresc i amb algunes nuvolades de tarda que deixaran alguna tronada més puntual.

Tornem a repetir que no serà un cap de setmana passat per aigua, però si tindrem freqüents tempestes probables durant gran part d’aquests dies, i que podran ser potencialment perilloses, especialment si fem alta muntanya. Precaució.

* informació facilitada per meteopirineuscatalans

Tres dies amb tempestes fortes o molt fortes!
Comentarios