SOM PIRINEU

Inauguren a la Seu d'Urgell l'exposició "Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs"

L'exposició compta amb el suport de l'IDAPA, Som Pirineu, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Associació Llibre del Pirineu.
Exposició Històries i camins
photo_camera Damià Calvet. Jordi Fàbregas, Pere Porta, Josefina Lladós i Pere Porta a la inauguració / territori.cat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha inaugurat aquest dissabte, a la Sala de Cultura de Sant Domènec, l'exposició "Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs". A l'acte també hi han participat l'alcalde de la ciutat, Jordi Fàgregas; la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós; el director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta; i, el president de l'Associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó.

Exposició Històries i camins 2

L'exposició compta amb el suport de l'IDAPA, Som Pirineu, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Associació Llibre del Pirineu.

Històries i camins

Llegir i caminar són dues activitats que poden tenir efectes beneficiosos per a la salut física i mental de les persones perquè impliquen coneixement, descoberta, exercici i concentració, entre moltes altres satisfaccions. Si, a més, es combinen, poden generar una càrrega emocional important i, a la vegada, posar en valor la literatura, el camí i el territori.

Per aquest motiu des de la Taula de Camins de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) s’ha dut a terme el projecte HISTÒRIES I CAMINS. Passeig literari pels camins pirinencs.

El punt de partida d’aquest projecte és una exposició inspirada en alguns dels camins a peu que, fins fa un segle, es recorrien quotidianament. Era la manera més comú de traslladar-se i és per això que al darrere de qualsevol camí s’hi amaguen infinitat d’històries.

comentaris