23.02.2019 |
Viure als Pirineus

ART CONTEMPORANI

Vilamur crea el Festival d'arts SIARTB per ser un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu

Els dies 13 i 14 d'agost aquest petit poble del Pallars Sobirà es convertirà en un espai d'encontre, divulgació, exposició i venda d'art

Josep Ramon Fontdevila, alcalde de Soriguera, i membres de l'organització del SIARTB/Marta Lluvich
Josep Ramon Fontdevila, alcalde de Soriguera, i membres de l'organització del SIARTB/Marta Lluvich
Vilamur crea el Festival d'arts SIARTB per ser un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu

El petit poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, de poc més de seixanta habitants, veurà néixer els dies 13 i 14 d'agost el Festival d'arts SIARTS. Aquest vol ser un lloc d'encontre i divulgació artística generant un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu. El Festival vol donar visibilitat a l'art local i reivindicar, alhora, la força i la màgia dels territoris de muntanya. Una vintena d'artistes locals i una quinzena d'actuacions de música, dansa i teatre seran les protagonistes del Festival. SIARTB oferirà un espai d'intercanvi, producció, exposició i venda d'art afavorint la generació de vincles més permanents que multipliquin la creació d'art contemporani, en territoris rurals. El visitant del Festival comptarà amb tres espais molt diferenciats; espai escènic i performatiu on tindran lloc actuacions musicals i de teatre per a tots els públics; espai d'exposició i venda d'art en espais privats cedits pel veïnat com eres i patis; i l'espai d'interacció artística que estarà a l'aire lliure on s'hi faran microactuacions o exposicions artístiques.

L'alcalde del municipi de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat que el Festival vol donar sortida a la producció artística del Pallars i a la vegada crear un Festival diferent de tots els que s'estan fent a la zona. Fondevila ha afegit que SIARTB vol ser un aparador de la producció artística de la zona i ajudar als artistes a donar-se a conèixer.

Xavier Pedemonte, organitzador del SIARTB, ha afegit que s'ha pensat a crear un Festival d'arts donat que no n'hi ha cap a la comarca del Pallars Sobirà i ha recordat que el cap de setmana anterior se celebra la Fira d'Art de Salàs de Pallars, al Pallars Jussà, i vol ser un complement a aquesta mostra d'art.

Pedemonte confia que aquest Festival no es quedi en dos dies i que sigui l'embrió d'una futura associació d'artistes del Pallars o del Pirineu.

Roser Ràfols, de SIARTB, ha animat a la gent a visitar Vilamur els dies del Festival i a descobrir a cada raconet del poble una experiència artística diferent. Ràfols ha afegit que la idea és que el mateix festival sigui un espai de divulgació i interacció artística on els visitants puguin participar activament i artísticament en el seu desenvolupament, que la gent s'impliqui del fet artístic com a eina d'expressió.
 

Comentarios