21.06.2021 |
Viure als Pirineus

Protecció Civil alerta del risc d'allaus al Pirineu i demana precaució a les carreteres

Com a conseqüència de la neu, al llarg del cap de setmana hi ha hagut afectacions viàries sobretot a vies del Prepirineu i Pirineu. Aquest diumenge pel matí han estat tallades dues vies i a una dotzena de carreteres s’havia de circular amb cadenes. A partir de primera hora de la tarda la situació ha millorat i en aquests moments resten tallades per risc d’allaus la C-142b  a Naut Aran, de Tanau al Pla de Beret i la C-28 de Vaqueira a Casa Sastrada (Port de la Bonaigua).

esqui
Imatge de @totibes avui
Protecció Civil alerta del risc d'allaus al Pirineu i demana precaució a les carreteres
Per acumulació de neu també es troba tallada la BV-4031 a Castellar de N’Hug. A més, és obligatori circular amb cadenes a diversos trams de sis vies: BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, C-142b de Vaqueira a Tanau, C-28 a  Naut Aran (de Vielha a Vaqueira), L-500 entre la Vall i el Balneari de Boí, L-501 de la Vall de Boí al Pla de l’Ermita i N-230 de Vielha a la frontera.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya ALLAUCAT pel perill d’allaus de grau molt fort a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d'Aran i Nord Pallars Sobirà) i PREALERTA del pla NEUCAT per la previsió de nevades al Pirineu. Des de l’SCT es recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents si es condueix amb neu.
 
·         Conduir amb suavitat
·         No frenar bruscament
·         Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments.
·         Augmentar la distància de seguretat
·         Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles.
·         No avançar si no és necessari
·         Portar les cadenes per si són necessàries
 
 
A més Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase PREALERTA del pla PROCICAT per forts vents a les comarques del Pirineu. Es recomana extremar la prudència si circuleu amb aquesta inclemència meteorològica.

Protecció Civil alerta del risc d'allaus al Pirineu i demana precaució a les carreteres
Comentarios