01.12.2020 |
Viure als Pirineus

Nou impuls al turisme d’observació de fauna al Boumort

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat una nova acció emmarcada en el projecte Treball a les 7 Comarques, per tal d’aprofitar el potencial de la Reserva Nacional de la Caça de Boumort i en la qual hi han participat una trentena d’agents turístics de la comarca així com diversos representants polítics. L’objectiu principal  d’aquesta trobada rau en generar i enfortir l’ocupació vinculada al turisme d’observació de la fauna salvatge

La Reserva Nacional de Caça del Boumort planteja noves oportunitats turístiques
La Reserva Nacional de Caça del Boumort planteja noves oportunitats turístiques
Nou impuls al turisme d’observació de fauna al Boumort

En aquest sentit, l’acció que s’està duent a terme al llarg d’aquest any 2018, vol aprofitar el potencial que té la Reserva Nacional de Caça del Boumort i els productes turístics que ja s’ofereixen actualment en aquest espai, però amb la voluntat de millorar-los i diversificar-los. Els destinataris són els professionals que s’estan formant en activitats recreatives en el medi natural i els que ja han creat projectes empresarials en aquesta línia, així com altres agents com ara allotjaments, oficines de turisme i nous emprenedors interessats en aquest sector.

L’acció comportarà diverses línies de treball. En primer lloc, ja s’ha elaborat un informe que analitza altres territoris d’àmbit peninsular i internacional que aposten pel turisme de fauna i que descriu productes turístics concrets, amb la voluntat d’extreure’n aprenentatges que puguin ser aplicables al Boumort.

En segon lloc, durant aquesta tardor es preveu dur a terme assessoraments especialitzats a guies i empresaris que vulguin crear o millorar nous productes turístics basats en l’observació de fauna salvatge. En paral·lel, s’elaborarà i difondrà un manual de recursos a disposició de qualsevol emprenedor amb recomanacions per crear experiències turístiques al Boumort.

Finalment, durant els darrers dos mesos de l’any, es preveu redactar un Pla d’acció per a la consolidació i promoció del turisme d’observació de fauna a la Reserva de Boumort i als espais d’interès natural de l’entorn. Un pla amb accions concretes per resoldre les necessitats detectades i que tingui en compte els factors d’èxit dels territoris i productes analitzats. Aquest pla, així com els resultats globals de l’acció, es presentaran en una nova sessió informativa a finals d’any.

Nou impuls al turisme d’observació de fauna al Boumort
Comentarios