Els veïns de la Pobla votaran si rebategen el passeig de Borrell com a Passeig 1 d'octubre

Els veïns de la Pobla de Segur decidiran en consulta popular si el passeig dedicat a Josep Borrell, actual ministre d’Exteriors i originari d’aquest municipi, conserva el seu nom actual o bé el rebategen com a 1 d’Octubre. Així ho va acordar aquest divendres a la tarda el ple, amb set vots a favor d’edils del govern d’ERC i del grup del PDeCAT, davant un en contra de l’únic edil del PSC. La consulta es podria convocar per d'aquí a dos mesos

Josep Borrell
photo_camera Josep Borrell.

Els republicans al·leguen en el seu escrit que alguns veïns els han mostrat el seu "rebuig", mentre que d'altres els han transmès que volen "mantenir-lo". Per aquest motiu, han plantejat una consulta ciutadana per escollir entre seguir amb el nom actual o canviar-lo per "1 d'octubre". Per la seva banda, el grup municipal del PSC de la localitat veu "oportunista" la proposta i considera "que té com a principal objectiu, no només mantenir, sinó augmentar la crispació”. 

El nom del passeig Josep Borrell i Fontelles, dirigent socialista originari de la localitat, ha generat protestes en els darrers mesos, fins al punt que una de les plaques de la via va desaparèixer. Tot i que en el text presentat pels republicans per argumentar la idoneïtat de convocar una consulta ciutadana sobre el tema es parla del "rebuig" d'una part dels veïns, també es fa referència a la voluntat d'altres de "mantenir-lo".

Mentre, el portaveu del PSC a l’Ajuntament de la Pobla, Joan Carles Boix, ha assegurat que "es tracta d’una moció que es vol disfressar amb la defensa de la democràcia però en realitat respon a les ànsies de protagonisme i a la voluntat de mantenir la confrontació ciutadana, en uns moments que el que cal és diàleg i entesa”. Boix també ha recordat que el seu partit va registrar al juliol una altra moció per demanar al consistori que "rebutgés les faltes de respecte i les desqualificacions que han tingut lloc els darrers mesos envers el Ministre d’Afers Exteriors i Assumptes Europeus, Josep Borrell”. Des del PSC asseguren que “Josep Borrell, fill de la Pobla, és una figura política transcendental en la història democràtica del nostre país, pel territori de Lleida, Pirineu i Aran i pel nostre municipi” i fan una crida "a la responsabilitat de l’ajuntament i els seus dirigents”.

comentaris