CICLISME

La Volta Ciclista a Catalunya torna a Sort 48 anys després

La capital del Pallars Sobirà acollirà el 2024 una sortida inèdita de l'edició 103
Volta Ciclista a Catalunya a Sort 2
photo_camera Sort ja va ser final d’etapa l’any 1976 amb la victòria del belga Roger de Vlaeminck / VOLTA CICLISTA A CATALUNYA

La Volta Ciclista a Catalunya 2024 comptarà per primer cop en la història amb una sortida d’etapa des de Sort, la capital del Pallars Sobirà. La cursa catalana, que disputarà la seva 103a edició del 18 al 24 de març, retorna a Sort després de que l’any 1976 hi celebrés una arribada d’etapa en l’edició 56 amb triomf d’una llegenda del ciclisme, el belga Roger de Vlaeminck.

La Volta estrenarà una sortida inèdita amb una sortida d’etapa denominada Sort-Turisme Pallars Sobirà. Des de la capital del Pallars Sobirà començarà una de les set etapes de la cursa UCI World Tour catalana, que portarà la cursa al cor dels Pirineus.

Volta Ciclista a Catalunya a Sort 2
Sort ja va ser final d’etapa l’any 1976 amb la victòria del belga Roger de Vlaeminck / VOLTA CICLISTA A CATALUNYA

L’any 1976, la Volta a Catalunya ja havia estat present a la capital del Pallars Sobirà, amb una etapa amb inici a Almacelles i final a Sort amb victòria del belga Roger de Vlaeminck, una llegenda del ciclisme, amb quatre triomfs a la París -Roubaix i un dels tres únics ciclistes amb triomfs als cinc monuments.

La Volta retorna a Sort després de que l’any 1976 hi celebrés una arribada d’etapa en l’edició 56 amb triomf d’una llegenda del ciclisme, el belga Roger de Vlaeminck.

“El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort consideren molt important que la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya transiti pel seu territori i que hi hagi una sortida d’etapa a Sort, ja que reforça l’aposta que s’està fent des del Consell per l’esport de la bicicleta, amb el projecte Bike-Natura-Aventura Pallars Sobirà, amb 2,3 milions d’euros d’inversió provinents dels fons Next Generation de la Unió Europea, per impulsar un projecte de cicloturisme. Aquest projecte aposta per la creació, estructuració, ordenació i promoció del producte turístic relacionat amb la bicicleta en totes les seves modalitats, amb l’objectiu de desestacionalitzar l’oferta turística i que durant tot l’any es puguin dur a terme activitats sostenibles al voltant de la bicicleta per als visitants del Pallars Sobirà”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús.

“És un honor per la Volta tancar una sortida d’etapa inèdita des de Sort. L’alta muntanya és un dels segells que més identifiquen la Volta a Catalunya, i comptar amb la complicitat del Pallars Sobirà ens ajudarà a gaudir d’unes etapes de gran atractiu esportiu i paisatgístic”, ha apuntat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.