DAKAR

El pilot pirinenc d'enduro Jaume Betriu es passa als cotxes i serà el copilot d'Eduard Pons al Dakar

El ‘buggy’ de Pons i Betriu forma part de l’equip Soud Racing, que agrupa els cotxes CAN-AM.  
Pons Betriu Dakar 2024 presentació 2
photo_camera Eduard Pons i Jaume Betriu, tandem para el Dakar / MCH Photo

Eduard Pons i Jaume Betriu van presentar, aquest dilluns, l’equip i el vehicle amb què, a partir del 5 de gener, competiran en el ral·li Dakar que se celebra a l’Aràbia Saudita. Pons s'estrena en aquesta competició acompanyat del pilot d'enduro Jaume Betriu, de Coll de Nargó, que farà de copilot, i que ja ha disputat dues edicions amb moto. El seu ‘buggy’ forma part de l’equip Soud Racing, que agrupa els cotxes CAN-AM.  

Pons Betriu Dakar 2024 presentació
Eduard Pons i Jaume Betriu durant la presentació oficial de l'equip que anirà a la propera edició del Dakar / @PonsRallysport 

Pons i Betriu s’integren a l’equip South Racing, que agrupa tots els vehicles CAN-AM de la cursa. El seu és un dels 10 vehicles satèl·lit de la marca, juntament amb els 5 cotxes oficials de South Racing. Això els permetrà gaudir d’una estructura de gairebé 150 persones, entre els quals tres cuiners, tres fisioterapeutes, cinc enginyers, trenta mecànics. Pons i Betriu consideren que hi van amb tot tipus de garanties. El cotxe és el guanyador dels últims quatre anys.

El Dakar començarà el divendres 5 de gener a Alula amb una etapa pròleg, i finalitzarà el 19 de gener a Yanbu. Un dels plats forts d’aquesta edició és l’etapa marató de dos dies que se celebrarà l’11 i 12 de gener, amb sortida i arribada a Shubaytah.