Unes valls que a vegades les fronteres geogràfiques naturals ens han dificultat aquesta comunicació i transmissió de coneixements. Per això cal posar en valor la feina feta per la revista en facilitar i donar aquestes eines periodístiques. Una oportunitat de tenir veu i fer divulgació. Un mitjà de comunicació que s’ha adaptat als nous temps i ara la trobem en format digital. Una forma més ràpida, econòmica i sostenible que facilita que arribi a totes les cases del Pirineu i a més part del territori.
Aquest juliol també celebrem l’aniversari dels trenta anys de la realització dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92. Una data on el Pirineu va tenir l’oportunitat de participar-hi activament des del Parc del Segre de la Seu on si van disputar les competicions de piragüisme d’eslàlom, era la primera vegada que aquesta modalitat formava part del programa oficial olímpic. Podem felicitar-nos per la commemoració d’aquest moment històric pel país i pel Pirineu, però sobretot per l’oportunitat que va significar la creació d’aquest parc. Avui aquest canal continua acollint importants campionats i proves de nivell mundial. Oportunitat pel revulsiu econòmic que representa per la zona i un orgull pels veïns i veïnes de l’Alt Urgell perquè el dia a dia del parc esdevé un indret d’oci i descans on es pot passejar i gaudir del lleure i l’esport en un entorn cuidat, agradable i adaptat a tots els públics.
A vegades les fronteres geogràfiques naturals ems han dificultat la comunicació. Per això, cal posar en valor la feina feta per aquesta revista
La creació del parc per la realització dels JJOO del 92 també ha donat l’oportunitat que sigui una zona òptima per albergar el Centre Especialitzat de tecnificació esportiva de Piragüisme. Les seves aigües han donat l’oportunitat de veure créixer i formar atletes locals que han arribat a grans fites i fins i tot a ser olímpics com la Núria Vilarrubla.
Una altra gran oportunitat que ha sorgit, gràcies a l’entorn natural i l’existència d’aquestes instal·lacions esportives, és que sigui un excel·lent indret on projectar aquesta primera universitat del Pirineu amb la implantació de l’INEFC Pirineus. Per tant, indiscutible el llegat positiu que va deixar la festa olímpica en ple rendiment avui dia.
El Pirineu és un lloc únic i privilegiat en molts aspectes, això no obstant, coneixem bé les seves mancances i necessitats per això són benvingudes les oportunitats. Per això volem que hi passin coses com poden ser la realització d’uns JJOO i Paralímpics d’hivern el 2030. Aquesta candidatura ha de ser l’oportunitat perquè s’accelerin inversions i demandes històriques que tant el Govern de la Generalitat com el Govern de l’Estat tenen pendents amb el territori. També representaria l’oportunitat de gaudir durant 30 dies de viure en directe l’excel·lència esportiva de les diferents proves olímpiques. Cal remarcar que mol-tes d’aquestes proves ja es realitzen al llarg de la serralada pirinenca cada hivern. Algunes acollint més volum de participants i públic del que pot arribar a suposar una prova olímpica. Aquesta temporada Boí Taüll ha sigut seu dels Campionats europeus d’esquí de muntanya, Baqueira Beret ha realitzat una de les proves del Freeride World Tour o la marxa Beret ha arribat a les nou-centes inscripcions. Per tant, com a Pirineu podem dir que tenim musculatura per acollir moltes de les disciplines olímpiques. Això pot ser una oportunitat que generi més oportunitats, ja que posar el Pirineu en un mapa olímpic és obrir-lo al món. Donar veu i rellevància als nostres tresors com a oportunitat de potenciar-los i millorar en tots els sentits i àmbits.
Tenim l’oportunitat de fer-ho i fer-ho bé. L’oportunitat de redactar una candidatura sostenible, amb equilibri territorial, amb impuls i amb l’expertesa que com a país organitzador de molts altres grans actes tenim aquest segell de qualitat reconegut. Tenim l’oportunitat de tornar a fer història