El Rèquiem de Joan Brudieu torna 500 anys després a la catedral de la Seu d'Urgell de la mà del FeMAP

El festival arriba a la desena edició amb un programa que inclou mig centenar de concerts en 33 municipis del Pirineu
Pla general del grup Ensemble Brudieu durant el concert 'Officium Defunctorum Urgellensis' que ha inaugurat la 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a la catedral de la Seu d'Urgell. Imatge del 2 de juliol de 2021. (Horitzontal)
photo_camera El grup Ensemble Brudieu durant el concert 'Officium Defunctorum Urgellensis' / Albert Lijarcio

Una producció pròpia del grup Ensemble Brudieu ha servit per inaugurar aquest divendres la desena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). D'aquesta manera, la composició del Rèquiem creat pel mestre de capella Joan Brudieu ha tornat 500 anys després a la catedral de la Seu d'Urgell a través del concert 'Officium Defunctorum Urgellensis'. Es tracta d'un treball encarregat als musicòlegs Màrius Bernadó i Bernat Cabré, que han partit de la feina que ha fet la Universitat de Lleida en matèria de recuperació patrimonial.

Pla obert de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, asseguts a la catedral abans del concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Imatge del 2 de juliol de 2021. (Horitzontal)(Foto: La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, asseguts a la catedral abans del concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) / Albert Lijarcio)

Fins al 22 d'agost, en el marc del FeMAP s'han programat 48 concerts a 33 municipis, la majoria dels quals corresponen a artistes del cartell de l'any passat, que es va haver de cancel·lar per la covid-19.