20.10.2020 |
Viure als Pirineus

Poesia, imatges i reflexions a la Seu d'Urgell amb l'exposició "Nu. De l'amor i l'oblit"

La mostra s'inaugura aquest dissabte, 21 de març, a les 20 hores a la sala La Cuina, acte que s'inclou dins el programa per commemorar el Dia Mundial de la Poesia.

La portada del llibre "Nu" que ha precedit l'exposició.
La portada del llibre "Nu" que ha precedit l'exposició.
Poesia, imatges i reflexions a la Seu d'Urgell amb l'exposició "Nu. De l'amor i l'oblit"

'Nu. De l'amor i l'oblit', de la poetessa de Coll de Nargó, es basa en el llibre del mateix títol que acaba de publicar Edicions Salòria. Els poemes d'Elisabet Segura van acompanyats de fotografies de Carles Castigea, Pau Romeo i Toni Artigues, amb un muntatge realitzat per Toni Fernàndez.

El contingut de l'exposició

L'exposició, que es pot visitar fins el 12 d'abril, consta de tretze apartats diferents: Salobre, Gojats, Rasper, Potser demà, Repunts i bastes, Nu, Toc d'ombra, Argent viu, a ulls clucs, Per sempre, Plany, Cassigany de nit i D'un altre temps.

1.- Amb Salobre s’inicia el viatge. Maletes carregades de records, d’experiències i preparades per a noves vivències. “Fem de la vida un enfilall, records, aromes, amics, instants...”

2.- Gojats, ens dóna el color que molts cops ens falta. Molts moments foscos que ens cal repintar amb notes acolorides.

3.- El Rasper de la memòria. El pòsit i la memòria més íntima d’una vida, del dia a dia, del temps passat i de l’avenir. “...Al rasper de la memòria, on hi aboco el meu afany...”

4.- Potser demà. Diàleg íntim amb un teulat, amb el seu sentir i el seu enyor. Sovint, el nostre.

5.- Repunts i bastes, és un poema fusió d’amor i oblit, de record i enyor. Un tot indissociable i que representa el fruit del nostre quefer diari en un món rural.

6.- Nu, vol evocar un espai abandonat que havia estat ple de vida. Les parets ens parlen de com era aquest indret...els records ens vénen a cercar i ens embolcallen.

7.- En Toc d’ombra, hi descobrim el testimoni d’un dels darrers elements que acostumen a mantenir l’esperit i l’orgull d’indrets abandonats, els campanars.

8.- Del poema Argent viu, s’han triat paraules que conformen l’arbre de la vida. Paraules que podeu fer créixer amb les vostres aportacions. “I en brolla la dolçor de l’arbre del desig, n’és degotall de fruits, de planys i de delits...”

9.- A ulls clucs, un cant al desig, la passió, el delit...

10.- Per sempre representa allò que en essència no es pot engabiar, que no es pot recloure..., el desig, el temps, la vida, l’amor, l’origen, els records, la paraula...el sentiment.

11.- Amb Plany, ens adonem de les diferents maneres de veure una mateixa realitat.

12.- L’única foto en blanc i negre a Cassigall de nit. Fragments, espurnes, retalls de deler, de plaer físic.

13.- Diàleg amb un element testimoni del pas del temps. En D’un altre temps, la finestra n’és la protagonista. Una manera de veure i viure...una llambregada al passat des d’uns ulls privilegiats.

Poesia, imatges i reflexions a la Seu d'Urgell amb l'exposició "Nu. De l'amor i l'oblit"
Comentarios