Com és el FeMAP d’aquest estiu? Enguany tenim un festival amb 52 concerts que sonaran en 37 municipis. Estem parlant del festival Música Antiga més gran d’Europa en el seu gènere per la qualitat de municipis que aplega. A més, estem parlant també d’una mostra cultural que que combina música, patrimoni i turisme. En l’àmbit històric i arquitectònic, el Pirineu és el lloc ideal per fer un festival de música antiga com el nostre.
Quines són les novetats més destacades? La principal novetat de l’edició d’enguany són les Escapades Musicals, uns productes turístics de dos o tres dies combinats amb parell de concerts i un seguit d’activitats complementàries, que poden anar des de vistes guiades fins a activitats artístiques, passejades per l’entorn o la descoberta d’artesans. Això sense oblidar les sessions GastroFilms on es maridaran productes de la zona amb la projecció d’un documental.
Si t’haguessis de quedar amb una sola cosa del FeMAP amb què et quedaries? Em quedaria amb el FeMAP Social. Més enllà dels concerts, que cuiden que siguin tots d’alta qualitat musical, hi ha tot un ventall d’activitats socials que, per mi, tenen un valor execepcional. El FeMAP Social vol apropar la música a tothom, a residències de gent gran, a col·lectius amb risc d’exclusió, etc. El FeMAP és un vehicle de cohesió i aprenentage.
El festival creix cada any. Quins municipis heu incorporat en aquesta edició? Els municipis que s’han sumat al FeMAP són Bellver, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Alàs i Cerc (amb un concert a Vilanova de Banat) i Saldes (amb un concert a Massaners). Apostem per fer un esdeveniment transversal que arribi a totes les comarques i som conscients que la força del nostre festival és la que ens donen els petits municipis i la gent del territori.
Mes info: www.femap.cat