16.07.2018 |
Viure als Pirineus

La Biblioteca de Tremp acull una mostra de cinema Occità

La Mostra tindrà lloc el dijous 28 de setembre a les 19h, a la sala del Casal Cultural (2a planta Biblioteca) amb la projecció de la pel·lícula Lo Pelòt; seguidament es realitzarà una xerrada sobre la llengua i literatura occitanes 

Cartell Mostra Cinema occità
Cartell Mostra Cinema occità
La Biblioteca de Tremp acull una mostra de cinema Occità

a Mòstra de Cinèma Occitan, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d’exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d’institucions, entitats culturals i empreses catalanes i occitanes. La Mòstra de Cinèma Occitan 2017 l’organitza la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Lo Pelòt (sinopsi):

El bandolerisme és un element transversal a totes les societats que apareix com a tal cap al segle XV i que s’allarga ben bé fins al XIX. La transmissió oral i la recreació literària romàntica de molts d’aquests bandolers ha donat lloc a tota mena de llegendes i de narracions on es barregen realitat i ficció d’una manera gairebé inseparable. Jan Lamon, “Lo Pelòt” és un d’aquells bandolers llegendaris, a cavall entre la realitat I el mite.

Comentarios