04.12.2022 |
Viure als Pirineus

NEU

Optimisme al sector de l’esquí davant la primera nevada important de la temporada

Algunes estacions ja han engegat els canons per fabricar neu artificial gràcies a la baixada de les temperatures

foto_3143455
Imatge general de l'estació de Boí-Taüll des del cap de Mulleres
Optimisme al sector de l’esquí davant la primera nevada important de la temporada

ACN Lleida .- Optimisme al sector de l'esquí del Pirineu de Lleida davant la primera nevada important de la temporada. Les estacions han acumulat les primers gruixos i la baixada de les temperatures ha permès engegar els primers canons de neu artificial. És el cas de Baqueira-Beret, a la Vall d’Aran, on la fabricació de neu se suma als gruixos que ha deixat la nevada, entre 10 i 15 centímetres segons la cota, segons ha explicat el portaveu de l'estació aranesa Javi Ubeira.

Baqueira Beret té l'obertura prevista per al 26 de novembre però si segueix nevant i fent fred no descarten posar en marxa les instal·lacions el dia 19, encara que sigui parcialment. 

També estan molt esperançats a Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, on bona part de l'estació ha quedat ben emblanquinada. En aquest cas preveuen començar a produir neu a mitjans de la setmana que ve, quan els termòmetres baixin encara més. El responsable de muntanya, Ignasi Jiménez, confia que aquest any l'estació estigui a ple rendiment pel Pont de Puríssima, a diferència de l'any passat quan la temporada va començar marcada per les altes temperatures i l'escassetat de neu.

En definitiva, la nevada d'aquest cap de setmana i les previsions d'arribada de nous fronts fa que el sector respiri més tranquil i comenci a engegar motors per poder començar la campanya el més aviat possible i amb les millors condicions.

Precisament aquest cap de setmana les estacions del Pirineu de Lleida es promocionen a Lisboa per atreure esquiadors portuguesos.

Optimisme al sector de l’esquí davant la primera nevada important de la temporada
Comentarios