El Pirineu tindrà una xarxa de 15 webcams en directe gràcies al micromecenatge

El Projecte consisteix en instal·lar 15 webcams pel Pirineu, que gravin i emetin les imatges 24 hores al dia i amb una qualitat de 1080p.
verkami
photo_camera Imatge capturada per la webcam situada a l'estació d'esquí de Tuixent - la Vansa.

La idea va ser de Projecte 4 Estacions, una associació sense ànim de lucre aficionada a la meteorologia, que volia convertir la meteorologia del Pirineu en una cosa d'accés lliure i gratuït, a través d'una xarxa de 15 webcams en directe les 24 hores del dia distribuïdes per la zona.

Un cop planejat tot plegat i calculats els costos, van decidir obrir-se una pàgina a Verkami, una pàgina web de micromecenatge que permet proposar projectes i rebre donacions de gent que els trobi interessants. Alhora, a més del projecte en si, que ja està pensat per ser d'ús públic, els creadors oferien recompenses als mecenes, entre les quals hi havia forfets per les pistes de Tuixent - la Vansa i un sorteig d'un cap de setmana a la Cerdanya.

El projecte va tenir èxit: al cap de poc temps i amb l'ajuda de 56 mecenes van aconseguir el seu objectiu de 800€. 

Això vol dir que finalment podran instal·lar les 15 càmeres, que estaran ubicades a Bagergue, Boí, Espot Esquí, Estació d'esquí de Tavascan, Àreu, Ordino, Pas de la Casa, Cal Sansa, Estació d'Esquí Tuixent - La Vansa, Gisclareny, Bagà, Alp, Planoles, Queralbs i a l'Alberg Núria Xanascat.

Actualment, ja hi ha dues càmeres en funcionament: una a l'estació d'esquí de Tuixent - la Vansa i l'altra a Lles de Cerdanya. Es poden consultar les imatges i la meteorologia de la zona en temps real a través de la seva pàgina web: https://www.projecte4estacions.com/webcams.html.

Més a Comarques