Endesa inverteix 2,34 MEUR per instal·lar fibra òptica a tres línies d’alta tensió al Pirineu

En aquests moments els treballs es duen a terme al Pallars Jussà, a una xarxa de 110 kV entre Talarn i la Pobla de Segur.
dav
photo_camera Endesa inverteix 2,34 MEUR per instal·lar fibra òptica a tres línies d’alta tensió al Pirineu de Lleida.

Endesa està invertint aquest 2019 un total de 2,34 MEUR per a instal·lar fibra òptica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i la Val d’Aran amb l’objectiu d’optimitzar les comunicacions entre les seves subestacions i, així, incrementar la capacitat de resposta davant d’incidències i, per tant, millorar la qualitat del servei als clients.  

Aquesta operativa forma part del Pla de Digitalització que la Companyia està duent a terme a les seves infraestructures per tal de dotar de fibra òptica les seves subestacions, amb un cable diferent al cable de terra actual. Per a executar-lo, s’utilitzen les línies d’alta i mitjana tensió ja existents al territori –incloses les petites esteses de les subestacions- i repartidors de fibra. En alguns casos és necessari reforçar estructuralment alguns suports o, fins i tot, substituir-los, un cop analitzades i estudiades totes les línies elèctriques incloses en aquest Pla.

En aquests moments s’està treballant al Pallars Jussà, a la línia elèctrica d’alta tensió a 110 kV que uneix les subestacions de Talarn i de la Pobla de Segur, en un tram de 10,2 quilòmetres. En aquest cas, no ha calgut substituir cap torre metàl·lica, però sí dur a terme importants reforços a diferents suports per tal que la nova tecnologia sigui viable. En total, els treballs suposen una inversió de gairebé 470.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

D’aquí a finals d’any, és previst instal·lar fibra òptica a dues línies més. En concret, a les xarxes de 110 kV Llavorsí-Espot, al Pallars Sobirà, i a la de Pont de Rei-Arties, a la Vall d’Aran. En el primer cas, s’actuarà en 10,6 quilòmetres i amb una inversió superior als 487.000 euros. En el segon, la intervenció serà molt més singular, ja que afectarà 30 quilòmetres de xarxa amb un pressupost assignat superior als 1,3 milions d’euros.

Més a Comarques