ESTACIONS D'ESQUÍ NÒRDIC

La Mancomunitat i FGC signen un conveni per a les set estacions d’esquí nòrdic catalanes

Jordi Fàbrega, alcalde la Seu d’Urgell, escollit President de la Mancomunitat.
ESTACIONS ESQUÍ NÒRDIC MANCOMUNITAT
photo_camera Reunió de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic amb la presència de Ricard Font, president de FGC/Montse Rovira-laseu.cat

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Ricard Font; el nou president de la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic, Jordi Fàbrega, i els alcaldes dels ens locals titulars de les set estacions d’esquí nòrdic de Catalunya han signat aquest matí un conveni de col·laboració per la potenciació de la pràctica d’aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals.

Mitjançant aquest conveni, que estableix el marc i les condicions de col·laboració, es vol donar resposta a les necessitats d’adquisició i renovació de les infraestructures i equipaments existents a les estacions d’esquí de muntanya gestionades pels ajuntaments que conformen la Mancomunitat, per adequar l’oferta de serveis a les necessitats de qualitat desitjables. Les actuacions susceptibles d’aquest marc de col·laboració tenen per objecte la millora d’infraestructures considerades bàsiques per a poder garantir el bon funcionament de les estacions, l’adquisició d’equipaments i maquinària per a millorar la qualitat del servei als usuaris, i la millora de l’eficiència energètica o el tractament d’aigües en les estacions, entre altres. FGC assessorarà, si cal, l’execució de les inversions.

L’acord comporta una inversió de 300.000€ i inclou les estacions de:

·       Guils Fontanera (Guils de Cerdanya)

·       Lles de Cerdanya (Lles de Cerdanya)

·       Aransa (Entitat Municipal Descentralitzada Aransa - municipi de Lles de Cerdanya)

·       Sant Joan de l’Erm (Entitat Municipal Descentralitzada Vall de Castellbó - municipi de Montferrer i Castellbó)

·       Tuixent-La Vansa (Josa - Tuixent i La Vansa - Fórnols)

·       Virós Vallferrera (Alins)

              ·       Tavascan (Lladorre)

 Dinamització del territori

Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l’articulació del seu territori d’influència.

Els alcaldes de les entitats municipals titulars de les estacions d’esquí nòrdic valoren molt positivament aquest ajut i confien que es repeteixi successivament per poder dur a terme les inversions necessàries i, d’aquesta manera, adequar les estacions a les necessitats de qualitat desitjables.

Aquest conveni s’emmarca dins el conjunt d’accions previstes al Grup de Treball de les estacions d’esquí nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l’objectiu d’analitzar la situació i els reptes de futur d’aquestes estacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i suport a les estacions.

La Mancomunitat s’ha reunit en aquest nou mandat desprès de les últimes eleccions municipals i ha nomenat Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d’Urgell, com a President de la Mancomunitat en substitució de l'anterior alcalde, Albert Batalla.      

 
5 archivos adjuntos
 
 
 
 
 
 
 
 

Més a Comarques