04.12.2022 |
Viure als Pirineus

El fred i la neu arribaran de cop

El fred arribarà de cop a partir de diumenge i el notarem a la pell la setmana entrant, coincidint amb l'estiuet de sant Martí. Lluny quedarà el record d'una castanyada i Tots Sants amb màniga curta al migdia i amb fresca o fred al matí i al vespre. Tal i com avançàvem fa unes setmanes a VIURE ALS PIRINEUS, les previsions apunten que tindrem un hivern extremadament fred i amb fortes nevades. Prepareu els esquís.

12294688_1577736675873376_8297379185338438726_n
Fotografia dels companys de Meteopallars feta a Esterri. Arxiu.
El fred i la neu arribaran de cop

Gaudiu de les temperatures suaus a migdia d'aquests propers dies, perquè ja es veu l'arribada del fred d'hivern, segons informen avui a la web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Tot arrencarà el cap de setmana que ve, amb el pas d'un sistema frontal que escombrarà Catalunya amb molts núvols i ruixats. Però el que realment serà important és que, després del pas del front, diumenge arribarà una glopada d'aire molt fred, típica d'hivern, que farà caure les temperatures màximes entre 6 i 8 graus, amb un ambient clarament hivernal. Les màximes seran negatives a alta muntanya, no arribaran als 10 ºC al Pirineu i les més elevades dels país es mouran entre 16 i 18 ºC, mentre que ahir encara arribaven als 25 ºC. Les temperatures matinals seran d'hivern, amb glaçades a tot el Pirineu i l'interior del país, com mostra el mapa de temperatura previst per a dimarts que ve a les 7 del matí.

La temperatura de referència que utilitzem per valorar la magnitud de les masses d'aire que ens arriben, temperatures a 850 hPa, es mourà dels 12 ºC d'avui a 0 ºC dimarts. Una contundent entrada d'aire fred que durarà fins a finals de la setmana que ve.

Neu al Pirineu

La baixada de les temperatures anirà acompanyada de neu. S'espera la primera nevada important de la temporada que anirà més enllà d'una enfarinada i que deixarà de ser efímera a les cotes altes del Pirineu. Aquesta ve per quedar-se. Nevarà diumenge al Pirineu i baixarà ràpidament de cota, per sota dels 1.000 metres. Ara bé, quant més fred faci menys nevarà. La setmana que ve pot nevar una mica entre dilluns i dimarts.

Més info: Un hivern amb molta  neu

El fred i la neu arribaran de cop
Comentarios