UNIVERSITAT D'ESTIU

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà prepara prop d’una vintena de propostes formatives

Hi haurà onze cursos, tres tallers, tres jornades professionals i un ‘Summit’ sobre oci electrònic. L’assemblea de l’AUCer ratifica Maria Àngels Terrones com a nova presidenta
Assemblea AUCer 1
photo_camera La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà oferirà prop d’una vintena de propostes formatives / AUCER

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà oferirà enguany prop d’una vintena de propostes formatives, entre les quals hi haurà 11 cursos. L’edició 2023 de la setmana universitària cerdana –del 10 al 14 de juliol- també inclourà tres tallers, tres jornades professionals i un ‘Summit’ sobre oci electrònic. Al començament del mes de maig s’obriran les inscripcions i se’n podrà consultar els detalls al web www.aucer.org.

L’assemblea general de l’Associació Universitària de Cerdanya, celebrada aquesta darrera setmana, ha aprovat entre d’altres punts el programa de la Universitat d’Estiu per enguany. Un altre dels punts destacats de la reunió anual ha estat la ratificació de Maria Àngels Terrones com a nova presidenta de l’AUCer. La confirmació oficial s’ha aprovat per unanimitat després que el mes passat la Junta Directiva va acordar el nomenament. Terrones, que n’ha estat vicepresidenta al llarg dels darrers 12 anys, relleva Francesc Armengol, cofundador de l’AUCer, que d’aquesta manera ha tancat una etapa de gairebé 25 anys al capdavant. En el mateix apartat, s’ha aprovat la incorporació d’Anna Parés a la junta, com a nova vicepresidenta de l’àrea de Formació.

Assemblea AUCer 2
La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà oferirà prop d’una vintena de propostes formatives / AUCER

El programa de la Universitat d’Estiu inclourà un curs sobre el Tractat dels Pirineus, amb una visita a indrets que testimonien la frontera a la Cerdanya, a càrrec del catedràtic d’Història Xavier Gil. La salut i el benestar també tindran un any més força presència. Per exemple, amb formacions sobre com millorar la comunicació entre pares i fills (amb Sara Rodríguez i M. Teresa Rodríguez) i sobre les Constel·lacions Familiars aplicades a l’esport (amb Sara Rodríguez i Meri Puig), a més d’un curs sobre l’àmbit sanitari, encara per determinar i que es concretarà ben aviat.

Totes aquestes propostes tenen una durada de 8 hores cadascuna. Les mateixes que el curs dedicat a la ‘Tècnica Alexander’ aplicada a músics i cantaires, que impartirà Ariadna Faustino; el de cuina que oferirà la reconeguda cuinera cerdana Núria Bonet, de Ca la Núria de Bellver; i l’activitat titulada ‘Presentacions en públic: superar-se, arriscar, influir’, per millorar la comunicació verbal, que serà a càrrec de David Espinós, periodista i professor en centres com ESADE i la UPF.

Les jornades universitàries de Puigcerdà també comptaran novament amb el presentador de Catalunya Música i divulgador musical Joan Vives, que enguany proposarà als alumnes conèixer més sobre Schubert i Chopin. Aquest curs tindrà una durada de 16 hores, les mateixes que el d’horticultura de muntanya que presentarà com a novetat Marc Casabosch (Col·lectiu Eixarcolant), i també el dedicat a la contractació a l’administració pública, per part d’Isidre Martí Sardà i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. El llistat es completa amb una formació per a docents en economia social i solidària, coordinat amb l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.

Pel que fa als tallers, amb una durada d’entre 3 i 4 hores, se n’oferirà un de tast de formatges maridats amb vins (amb l’enòleg i expert gastronòmic cerdà Toni Cot), un d’’Art Experience’, per part de Pincelea, i un tercer taller que s’anunciarà a curt termini. A més a més, Puigcerdà serà escenari un any més de la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica (21a edició), organitzada pel Col·legi de Metges de Barcelona; de la 3a Jornada d’Estiu de la Professió Farmacèutica, coordinada pel Col·legi Oficial de Metges de Girona, i d’una Jornada Professional del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, enguany dedicada a la gestió dels boscos de la Cerdanya. I per arrodonir-ho, el programa es completa amb el 2n Digital Entertainment Summit, dedicat a les tecnologies avançades en l’oci digital. Aquesta activitat s’adreça al públic general però especialment a experts i professionals del metavers, el gaming i els e-sports, entre d’altres conceptes vinculats a aquest àmbit.

Pròximament hi haurà més novetats sobre la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que també inclourà novament activitats obertes al públic i ja consolidades, com són la inauguració, la Nit dels Estels i la Nit d’Arts. A més a més, enguany s’estudia recuperar una sortida cultural d’un dia, que igualment serà oberta a tothom.