24.01.2021 |
Viure als Pirineus

LLÍVIA

Pren cos l'iniciativa "Llívia 100% pura"

El centre de coworking de Llívia està prenent cos, els plànols ja estan enllestits i s'ubicarà en una nau de 300m2 en lloguer al polígon. L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS que "aquest centre preveu fomentar el treball d'una trentena d'empreses lligant la història de la vila i els conreus i produccions tradicionals, una col·laboració global entre restauradors, productors, empreses de turisme i relacionades amb la natura".
L'alcalde de Llívia, el republicà Elies Nova, ha impulsat el projecte.
L'alcalde de Llívia, el republicà Elies Nova, ha impulsat el projecte.
Pren cos l'iniciativa "Llívia 100% pura"

El març de l'any passat Llívia va presentar la marca "100% pura qualitat" que pretén fomentar el producte autòcton i canviar el tipus de desenvolupament econòmic que fins ara ha marcat el rumb de la vila. 

El Centre d'Emprenedoria i Desenvolupament Col·laboratiu de Llívia s'ha establert a través d'una fundació privada sense ànim de lucre en col-laboració entre la societat civil de la població i el consistori. Aquest patronat està format per tres patrons de l'Ajuntament (alcalde, el regidor d'hisenda i el cap de l'oposició), i un mínim de 4 patrons privats que s'han convertit en 15 degut a l'èxit de l'iniciativa.

La idea inicial era fomentar treball pels joves qualificats, que es quedessin a la població tot i creant un teixit empresarial viu i desestacionalitzant els treballs. Aquest primer objectiu s'ha obert a empreses ja existents que ofereixen productes de qualitat i a persones que sense ser nadiues de la població hi vulguin establir els seus negocis. Hi trobem des d'un projecte de gallines ecològiques camperes, al cultiu de patata ecològica o a cosmètics naturals/termals.

La fundació disposa d'un departament d'administració, de serveis d'assessorament legal, de màrqueting i comercial  i un departament dedicat a la gestió de projectes, formació i recerca de finançament. Fent un front comú als nous reptes empresarials es pretén, també, donar suport i seguiment a les empreses que ho necessitin, a més d'abaratir costos.

Elies Nova, alcalde de Llívia, preveu que el viver empresarial entri en funcionament durant l'any en curs i que l'impuls que generi aquest projecte es transformi en una denominació d'origen de qualitat.

Pren cos l'iniciativa "Llívia 100% pura"
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad