21.01.2021 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Llívia reprèn el curs estrenant escola nova

L'Ajuntament de Llívia ha sufragat un 80% del cost de les obres de la nova escola que acendeix a 2 milions d'euros.
La nova Escola Jaume I de Llívia i la Llar d'infants Els Esquirolets/ Albert Lijarcio
La nova Escola Jaume I de Llívia i la Llar d'infants Els Esquirolets/ Albert Lijarcio
Llívia reprèn el curs estrenant escola nova

Els 85 alumnes d'infantil i primària de Llívia (Cerdanya) han reprès les classes aquest dilluns i 65 d'ells ho han fet en un nou edifici. D'aquesta manera, s'ha fet realitat un projecte reivindicat des de feia quinze anys i en el qual l'ajuntament ha sufragat un 80% del cost de les obres. Així, dels 1,8 milions invertits fins ara, el Departament d'Educació ha aportat 540.000 euros i la Diputació de Girona 91.000 més. Ara, el consistori demana més ajuda a la Generalitat per completar els treballs de la segona planta, que estan pràcticament enllestits i serviran per acollir l'estudiantat de 5è i 6è. Aquest gener també ha de començar la rehabilitació de l'escola antiga i es calcula que totes dues actuacions tindran un cost d'uns 400.000 euros.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha explicat que la nova escola era "molt esperada" al municipi i ha fet referència al tió de Nadal per detallar que l'estrena ha tingut lloc després d'aquestes festes. De fet, el trasllat de tot el material que hi havia a l'antic edifici, que es començarà a rehabilitar aquest mes, s'ha fet durant aquestes vacances. A les noves dependències també hi ha la Llar d'infants Els Esquirolets, que a partir d'ara podrà acollir bebès lactants a P0.

Pla obert d'alumnes de l'Escola Jaume I de Llívia (Cerdanya) sortint al pati des del nou edifici. Imatge de l'11 de gener de 2021 (Horitzontal).(Foto: Alumnes de l'Escola Jaume I de Llívia (Cerdanya) sortint al pati des del nou edifici /Albert Lijarcio)

Nova ha ressaltat que feia quinze anys que esperaven la construcció de l'edifici i que, finalment, es va optar per tirar endavant el projecte amb recursos propis del consistori. Ara demanen a Educació que els aporti el finançament necessari per enllestir les obres de la segona planta de la nova escola, on hi ha les quatre aules per als alumnes de 5è i 6è. Mentre, a la planta baixa n'hi ha sis més i s'espera adequar-ne unes altres dues a l'antic edifici, just al costat del nou.

Pel que fa a la llar d'infants, disposa de quatre aules i actualment compta amb 17 infants, tot i que pot arribar a acollir-ne fins a 36. En aquest sentit, Nova ha explicat que darrerament han notat, tant durant com abans de la pandèmia, que diversos segons residents estan interessats en instal·lar-se a la localitat i que el nou edifici de l'escola és un revulsiu més per fer-ho. També destaca el fet que, des de l'estiu passat, el municipi ja compta amb connexió de fibra òptica.

Llívia reprèn el curs estrenant escola nova
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad