19.09.2021 |
Viure als Pirineus

Guils millora el reg de Sant Pere i el camí d’Iravals

Les obres començaran en breu i tindran un cost de 40.000 euros

camí d'iravals01
Una imatge del camí. Foto: Ajuntament de Guils
Guils millora el reg de Sant Pere i el camí d’Iravals

El camí d’Iravals, que connecta el nucli de Saneja amb el nucli d’Iravals, a la Tor de Querol (Alta Cerdanya), és una via emblemàtica de Guils de Cerdanya. El camí era molt utilitzat en altres èpoques, tant per veïns francesos com catalans, ja que la drecera permet travessar la frontera per aquest indret.

cami d'iravals 02

El seu recorregut és d’1,5 quilòmetres, aproximadament. El tram dins del terme municipal de Guils és de poc més de 400 metres i l’Ajuntament de Guils ha aprovat fer-hi una actuació de millora. “Està deixat. Volem condicionar-lo i convertir-lo en un camí atractiu per poder-lo fer a peu o en bicicleta. És un camí molt agradable de fer ja que, a més, està arbrat a dues bandes”, explica l’alcalde de Guils, Valentí Tuset.

Abans, però, l’Ajuntament haurà d’invertir en la reparació i manteniment del reg de Sant Pere (recullles aigües sobreres del nucli de Sant Pere de Sedret). Les nombroses pèrdues i fuites que el conducte té al llarg del seu recorregut fa que l’aigua ocupi el camí i el faci malbé. Així, primer, l’Ajuntament de Guils intervindrà en la millora del reg i, posteriorment, farà l’anivellament i condicionament del camí.

“Tots hi guanyarem ja que la reparació del reg permetrà aprofitar millor l’aigua del canal ja sigui pels jardins o els horts de Saneja. I, tanmateix, ens permetrà deixar un camí reparat que tothom podrà aprofitar per fer-hi passejades”.

Les obres, que començaran en breu, tindran un cost d’uns 40.000 euros.

Guils millora el reg de Sant Pere i el camí d’Iravals
Comentarios