08.03.2021 |
Viure als Pirineus

Miquel Sala lamenta que es facin servir, com a arma política, acusacions d'actituds masclistes, coaccions i abusos

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, ha emès aquesta tarda un comunicat en el qual dona les seves explicacions al respecte a les greus acusacions llançades pel grup de Compromís pel Pirineu aquest dimarts al vespre.
Miquel Sala
Miquel Sala al seu poble, Oliana.
Miquel Sala lamenta que es facin servir, com a arma política, acusacions d'actituds masclistes, coaccions i abusos

Aquest és el comunicat que Miquel Sala ha fet arribar als mitjans de comunicació:

Per posar en antecedents l’opinió pública, cal exposar primerament que, condicionat pel topall de despesa establert per llei, el Consell Comarcal està obligat —com qualsevol altra administració pública— a elaborar un Pla Econòmic Financer (PEF) que contempli les mesures necessàries per tal de situar els seus comptes dins dels límits que fixa el Ministeri d’Hisenda.

El PEF del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que actualment encara es troba en fase d’elaboració, preveu diverses mesures d’estabilitat financera de la institució. Una d’aquestes mesures possibles seria l’externalització de la gestió dels menjadors escolars dependents del Consell Comarcal, amb la plena garantia del manteniment de la qualitat del servei en tots els seus aspectes (menús, monitoratge, etc.). Una opció, per tant, que està sobre la taula, en fase d’estudi i debat, però que en cap cas està aprovada.

En el marc de les bones relacions i confiança mútua que l’equip de govern ha volgut mantenir des del principi del mandat amb el grup de l’oposició, el president del Consell Comarcal, Miquel Sala, va exposar diverses mesures en estudi, entre les quals la dels menjadors escolars, a la cap de l’oposició i portaveu del grup de Compromís, la consellera senyora Carlota Valls, tot subratllant-li que era una opció a parlar i consensuar entre tots.

El president del Consell Comarcal es va endur una desagradable sorpresa quan va saber que la senyora Carlota Valls havia presentat una moció a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en la qual donava per feta l’externalització dels menjadors escolars per part del Consell Comarcal. Miquel Sala lamenta que aquella informació confidencial que havia facilitat a la cap de l’oposició fos utilitzada des d’una altra institució per atacar el Consell Comarcal amb una clara tergiversació de la realitat.

Després del darrer ple del Consell Comarcal, celebrat el dia 12 de setembre, el president del Consell Comarcal va voler comunicar a la senyora Carlota Valls la seva contrarietat pel fet que ella hagués fet ús d’aquella informació no pas amb la voluntat de participar en la solució, sinó, ben al contrari, per crear un relat ple de falsedats o, en el millor dels casos, de mitges veritats en un tema tan sensible con és el dels menjadors escolars, atès que afecta centenars d’alumnes i famílies de la nostra comarca. Alhora, va fer saber a la senyora Valls que, de resultes d’aquell fet, havia perdut la confiança en ella i que, a partir d’aleshores, només li facilitaria la informació a què l’oposició té dret per llei. Va ser un breu debat entre dos polítics que defensaven posicionaments diferents.

Miquel Sala nega amb tota rotunditat les greus acusacions d’amenaces, intimidacions i actitud masclista que la senyora Valls ha proferit contra ell als mitjans de comunicació

Pel que fa a la junta de govern del Consell Comarcal en què la senyora Carlota Valls va explicar la seva versió de la conversa amb el president, els vicepresidents i consellers de l’equip de govern presents a la reunió posen de manifest que el secretari de la corporació va indicar a la intervinent que la junta de govern no era el lloc pertinent per a aquella exposició i que, en conseqüència, les seves paraules no podrien constar en acta. Per part dels vicepresidents i consellers de l’equip de govern es va convidar la senyora Valls a portar el tema al següent plenari.

De totes maneres, el president lamenta que s’hagi mal interpretat la situació i que la senyora Valls s’hagi pogut sentir amenaçada. Tanmateix, pensa que cal tenir molta cura a fer servir temes tan sensibles com les actituds masclistes, les coaccions i abusos, com a arma política. El president i l’equip de govern volen que quedi molt clar el seu més absolut rebuig a qualsevol forma de masclisme i actituds d’abús de poder en les institucions

Miquel Sala lamenta que es facin servir, com a arma política, acusacions d'actituds masclistes, coaccions i abusos
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad