GASTRONOMIA

Mas d'Eroles reuneix els cuiners i els formatgers pirinencs

Una cinquantena de persones, entre els cuiners i els seus equips i els formatgers pirinencs, s’han trobat a l’Espai de Tast de la Formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall per coneixer-se i compartir experiències.
Mas d'Eroles
photo_camera Cal Mas d'Eroles d'Adrall va acollir la trobada de cuiners i formatgers pirinencs/Montse Ferrer

Aquest dilluns ha tingut lloc la jornada de networking entre els formatgers de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el col·lectiu de cuiners Slow Food Catalunya. Una cinquantena de persones, entre els cuiners i els seus equips i els formatgers pirinencs, s’han trobat a l’Espai de Tast de la Formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall per coneixer-se i compartir diferents qüestions.

Mas d'Eroles tris

Després d’una xerrada de l’amfitrió, cuiner i restaurador Salvador Maura, els formatgers assistents han parlat dels seus productes i del seu lligam amb el territori i hi han ofert un tast.

A continuació, 6 dels cuiners del col·lectiu han elaborat sis plats amb sis formatges per als més de 50 assistents. Així, Jordi Limon, del restaurant Somorrostro de Barcelona, ha presentat un tatin de carbassa amb formatge Roques Blanques del Molí de Ger; Sergi Ortiz, del restaurant Antic Forn de Cervera, ha fet un brioix xinès farcit de formatge blau del Mas d’Eroles, tomàquet d’estiu i sisho; Carme Picas, del restaurant Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, ha cuinat pebrat d’Ossera amb salmorejo, tomàquet rostit i figues; Xavier Fabra, del restaurant Quintaforca de Nulles (Tarragona), una  tartiflette de formatge de cabra, patata i papada confitada de porc; Marcel Cardona, del restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix (Barcelona), un caneló de carbassó amb mousse de formatge Baridà i pesto, i Salvador Maura, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall, un gelat de fogassa amb pera, gengibre i mel.

Mas d'Eroles bis

En acabar la jornada, tots els assistents han manifestat la seva satisfacció per la trobada, base de futures col·laboracions.