22.01.2021 |
Viure als Pirineus

Denuncien per amenaces el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala

La portaveu de Compromís X Pirineu al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carlota Valls, ha denunciat públicament que el president del consell, Miquel Sala, la va amenaçar i coaccionar amb "una actitud masclista, amenaçadora i intimidatòria". A continuació publiquem el relat dels fets que fa Carlota Valls.
Miquel Sala, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
Miquel Sala, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
Denuncien per amenaces el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala

Compromís ha denunciat avui "una actitud masclista, amenaçadora i intimidatòria per part del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, que demostra una actitud impròpia del càrrec que ocupa" i en un comunicat ha relatat els fets "molt greus" que van succeir el passat 12 de setembre, dia de la celebració de l’últim ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Aquest és el resum dels fets que explica la portaveu del Consell, Carlota Valls:

«El dia 12 de setembre, abans de començar el Ple, el Sr. Miquel Sala, President del Consell, se’m va adreçar, com a portaveu de Compromís, per fer-me saber que després del Ple volia trobar-se amb mi en privat al seu despatx.

En acabar el plenari, després d’atendre els mitjans de comunicació i saludar al nou gerent comarcal, em vaig dirigir amb, els consellers Toni Mas i Jordi Nadal, cap el despatx del president, on aquest ja m’esperava. El Sr. Sala va mostrar-se interessat en que fos jo sola la que entrés al seu despatx, tancant la porta un cop vaig entrar jo, deixant els meus companys a fora.

Un cop dins, i sense cap preàmbul ni conversa prèvia, el Sr. Sala se’m va apropar ràpidament, i a un pam de la meva cara, amb expressió d’enuig, actitud intimidatòria i assenyalant-me amb el dit, va dir literalment i amb contundència: “com presentis la moció dels menjadors escolars a l’ajuntament de La Seu atempte a les conseqüències”.

La situació em va agafar per sorpresa, no me l’esperava, i em va costar uns segons reaccionar.

Mentre el Sr. Sala seguia coaccionant-me amb frases similars a l’anterior, vaig valorar la situació, i tot i ser conscient de la gravetat dels fets, observant la seva actitud tan agressiva, vaig optar per reaccionar amb calma.

Li vaig exposar, amb fermesa però amb tranquil·litat, que jo estava a la política per defensar els meus ideals i que els defensaria al Consell Comarcal, a l’ajuntament i a on calgués. Era un intent de transformar la situació i poder arribar al que hauria d’haver estat des d’un principi, una conversa entre polítics, entre servidors públics, amb punts de vista diferents.

Va ser impossible, el seu estat de tensió li impedia conversar, diria que fins i tot raonar, i anava a més. 

El dit que m’assenyalava va passar llavors a donar uns cops a sobre la carpeta que duia davant del meu pit, alhora que deia frases en referència a que mai més se’m facilitaria cap tipus d’informació si continuava així.

Finalment, de la mateixa forma sobtada que tot va començar es va acabar, amb la frase “ara ja ho saps” es va donar mitja volta i va marxar.

Al sortir del despatx, els companys m’esperaven expectants i quan els hi vaig explicar el que havia succeït es van quedar tan impactats i indignats com jo. Vam estar d’acord que fets d’aquesta magnitud requereixen una resposta, i que aquesta resposta ha de ser ponderada, coherent i proporcional als fets.

El dia 17 de setembre, cinc dies després dels fets, estava convocada la comissió de govern del Consell Comarcal, moment que es va considerar oportú per exposar els fets succeïts.

En acabar la sessió i en presència dels membres d’aquesta comissió, que són el president Sala, consellers i conselleres de Junts i ERC, el gerent i el secretari, vaig demanar la paraula i vaig exposar els fets afegint que “volia deixar constància que m’havia sentit maltractada i amenaçada pel Sr. Sala, i que creia que aquestes actituds eren del tot intolerables”.

Malauradament, encara que pugui semblar impossible, no vaig rebre cap resposta ni cap paraula dels membres de la comissió, ni aquell dia ni cap més, i ja han passat 7 dies. Tampoc cap explicació, ni molt menys una disculpa, per part del Sr. Sala. Ni tan sols una referència al tema en altres moments que ens hem trobat en altres reunions o esdeveniments. Fan com si no hagués passat res».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arribat aquest punt, el grup de Compromís ha volgut denunciar públicament dos comportaments del tot inacceptables que, segons ells, atempten contra la democràcia i els valors més essencials: denuncien públicament les amenaces i coaccions rebudes per part del Sr. Miquel Sala, com a president del Consell Comarcal, a Carlota Valls, portaveu del grup de Compromís al Consell; i denunciem públicament l’actitud d’indiferència i irresponsabilitat davant dels fets per part del Sr Miquel Sala i de tots els membres de l’equip de govern de Junts i ERC.

Des de Compromís es pregunten que si el president del Consell Comarcal es capaç de tractar així a una persona amb càrrec públic, què és capaç de fer a un ciutadà o ciutadana del carrer?

També es pregunten quin exemple donen els membres del govern format per Junts i ERC que, un cop assabentats dels fets, no són capaços de tenir ni la més mínima reacció per una companya?  Estan realment interessats en els ciutadans o només en tapar-se mútuament les vergonyes?

Des de Compromís volen "fer una crida a la reflexió als consellers d’ ERC que van donar suport a un senyor, ja conegut com alcalde d’Oliana, per la seva actitud autoritària i despectiva envers els altres". Per tot plegat, el grup de Compromís, en nom de tots els regidors i regidores de la comarca, demana el següent:

1.- Disculpes públiques per part del Sr. Miquel Sala, President del Consell en la propera sessió plenària del Consell Comarcal.

2.- Exigim la dimissió immediata del Sr. Miquel Sala, com a President del Consell comarcal, per mostrar una actitud impròpia del càrrec que ocupa. Un President mai pot tenir una actitud masclista, amenaçadora i intimidatòria com la que va demostrar el Sr. Sala, el dia 12 de setembre.

3.- Compromís ofereix el seu suport a qualsevol altre conseller de l’actual majoria, en especial una dona, per a ocupar la responsabilitat de President del Consell.

Finalment, des de Compromís asseguren que "creiem que només d’aquesta manera podem preservar el bon nom d’una institució, que és el Consell Comarcal, que ha de ser una institució exemplar en la que els ciutadans i ciutadanes han de veure com és garant de la legalitat i el bon fer".

Denuncien per amenaces el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad