ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Marta Vilalta: “L’Alt Pirineu i l’Aran han fet un salt significatiu amb el govern d’ERC i volem anar més enllà”

Marta Vilalta, ha participat aquest dimecres en un acte a Oliana amb la Consellera d’Economia i Hisenda Natàlia Mas i el candidat pirinenc, Pepe Vidal
Acte Guanya Catalaunya Oliana amb la Consellera Mas, la cap de llista Marta Vilalta i el candidat de Pirineu Pepe Vidal
photo_camera Acte d'ERC a Oliana amb la Consellera Mas, la cap de llista Marta Vilalta i el candidat de Pirineu Pepe Vidal / @ERCPirineu

La Consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, la cap de llista d'Esquerra Republicana per la circumscripció de Lleida, Marta Vilalta i el candidat pirinenc Pepe Vidal han participat avui en un acte de pre-campanya “Guanya Catalunya” a Oliana.

Carme Lostao, la portaveu del grup municipal d’Oliana i regidora del consistori ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a tots els assistents a l’acte. Per la seva banda, el candidat del Pirineu i número 2 de la candidatura, Pepe Vidal, ha remarcat els avenços que s’haurien produït amb la Generalitat republicana al Pirineu i el que implica per a la demarcació la no aprovació dels pressupostos:

“Durant aquest tres anys de Govern republicà, s’ha invertit com mai s’havia fet en les nostres comarques, s’ha executat la variant de Artesa de Segre al port de Comiols i aquesta tardor estava previst de licitar-se el nou tram de Artesa de Segre a Vall-Llebrera. A més, hem fet una aposta decidida pel desplegament per la fibra òptica per impulsar els municipis rurals”

Acte Guanya Catalaunya Oliana amb la Consellera Mas, la cap de llista Marta Vilalta i el candidat de Pirineu Pepe Vidal (2)
Acte d'ERC a Oliana amb la Consellera Mas, la cap de llista Marta Vilalta i el candidat de Pirineu Pepe Vidal / @ERCPirineu

Per la seva part, la Consellera Natàlia Mas ha explicat la feina feta pel Govern aquests darrers tres anys i el pas endavant que hagués significat l’aprovació dels pressupostos més socials de la història, amb més de 34,29% d’inversió social. La Consellera ha explicat que, “aquesta legislatura hem revertit totes les retallades en salut, educació i serveis socials. A més, hem aconseguit un creixement del pressupost de més del 30% i un increment en salut i educació, un 10% cada any. Es un Govern que ha retornat el finançament l’escola bressol i la gratuïtat de l’I2”

La Consellera Mas també ha defensat la proposta d’un finançament singular per a Catalunya, “creiem que és una proposta factible i d’un consens de país que ens ha de permetre recaptar els nostres impostos i posar-los al servei de la ciutadania. Creiem que és objectiu que podem aconseguir amb la propera negociació amb l’Estat ha afirmat contundent.

Per acabar, la cap de llista per Lleida, Marta Vilalta ha remarcat el salt significatiu que han experimentat les comarques de l’Alt Pirineu i Aran en els darrers anys, “l’Alt Pirineu i l’Aran han fet un salt significatiu amb el govern d’Esquerra Republicana i volem anar més enllà. Les milllores en les infraestructures viaries, els nous estudis d’infermeria al Pirineu, la inversió a la N260, la integració tarifaria entre el Pirineu i Lleida amb una rebaixa de fins el 90% dels preus, entre d’altres”. I hi ha afegit una altra qüestió mot important, el desplegament dels diferents departaments de Govern a l’Alt Pirineu, i això com a vegueria fa que tinguem els mateixos serveis que qualsevol altre territori, per garantir la igualtat d’oportunitats a la Catalunya sencera”

Vilalta també ha fet esment a l’aprovació de l’Estatut del Municipi Rural, que es va anunciar ahir i que tindrà un impacte positiu a tots els municipis pirinencs.