04.12.2020 |
Viure als Pirineus

Jordi Fàbrega: "Faig una crida al confinament i a tenir els mínims contactes socials possibles"

L'alcalde la Seu d'Urgell, el metge Jordi Fàbrega, ha fet una crida d'alerta aquest migdia des de RàdioSeu a tota la població per tal de ser més rigorosos amb el confinament i tenim els mínims contactes socials possibles. "Faig una crida a tothom: hem de tenir el mínim contacte social possible, ens hem de relacionar amb menys de 4 persones al dia i els establiments que no sigui estrictament necessari que obrin han de tancar. Ens hem de prendre molt seriosament el confinament. Hi ha un 95% de la gent que ho fa bé però el 5% ho fa malament i no ens ho podem permetre. Aquest virus té una taxa de mortalitat relativament alta (al voltant de l'1%) i hem d'evitar que passi d'una persona a una altra. Ems hem de quedar a casa". 
L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega. Foto d'arxiu.
L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega. Foto d'arxiu.
Jordi Fàbrega: "Faig una crida al confinament i a tenir els mínims contactes socials possibles"

Jordi Fàbrega ha apel·lat a la responsabilitat de la gent i llançat un missatge contundent i dur. "No ho estem fent del tot bé i hem d'entendre que les recomanacions de confinament es fan perquè estem parlant d'un virus bastant desconegut i que es transmet molt fàcilment. Tenim tanta informació que això, de vegades, pot generar confusió i el tema és molt greu. Tothom s'ha de quedar a casa i només es pot sortir per anar a l'hospital o per anar a comprar les necessitats bàsiques", ha dit per RàdioSeu.

Ens hem de prendre molt seriosament el confinament. Hi ha un 95% de la gent que ho fa bé però el 5% ho fa malament i no ens ho podem permetre. Aquest virus té una taxa de mortalitat relativament alta i hem d'evitar que passi d'una persona a una altra. Ems hem de quedar a casa. 

Més informació útil de l'Alt Urgell

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell organitza un servei d’ajut a domicili a través de la Seu en Xarxa

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) ha posat en marxa, a través de La Seu en Xarxa, un servei de suport a domicili per a totes aquells ciutadans i ciutadanes que necessitin qualsevol cosa durant el període que estigui vigent l’estat d’alarma per frenar la transmissió del Covid-19, tant a la Seu d’Urgell com al conjunt de la comarca alturgellenca.

Malgrat que l’edifici del CAPAU està tancat al públic, aquest organisme ha posat a disposició de tots els alturgellencs i alturgellenques 2 telèfons operatius:

·       Per a consultes en general cal trucar al 973 35 41 02.

·       Per a poder fer qualsevol demanda cal trucar al 630 430 752. Aquest telèfon funcionarà de 9 del matí a 9 del vespre. Qualsevol ciutadà podrà fer arribar la seva demanda (comprar medicaments, anar al metge, comprar queviures...).

També que des del CAPAU s’ha posat també en funcionament una centraleta amb els voluntaris de La Seu en Xarxa que donaran resposta a les demandes de la ciutadania. Però per a portar a terme tota aquesta tasca solidària calen voluntaris i voluntàries. Les persones que ho vulguin ser cal que s’adrecin al telèfon de whatsapp 653 978 100 per apuntar-se. Els voluntaris i voluntàries han se ser persones joves i sense factors de risc.

Per a consultes en general cal trucar al 973 35 41 02

Alumnes beca-menjador

També des d’avui mateix, els i les alumnes de la Seu i comarca que tenen beca-menjador se’ls hi seguirà oferint l’àpat del dinar, que de manera gratuïta, se’ls hi portarà fins al seu domicili.

Altres mesures

·       La zona blava del municipi de la Seu d’Urgell deixa de ser operativa fins a nou avís.

·       Es suspenen els terminis per la realització de tramitacions relacionades amb els procediments administratius relacionats amb els processos del sector públic. Aquests terminis es reempredran en el moment en que perdi vigència l’estat d’alarma. Per tant, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no s’aplicaran recàrrecs ni interessos nous durant aquest període.

·       Totes les instal·lacions municipals estan tancats al públic.

·       L’accés a l’Oficina d’Atenció ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està tancada. Només es pot accedir a l’edifici consistorial per l’entrada de la Policia Municipal (plaça dels Oms, 1).

·       Tots els tràmits es poden fer a través del telèfon 973 30 00 10 o per correu electrònic [email protected] Al web de l’ajuntament www.laseu.cat s’indica com poder fer tots els tràmits de manera telemàtica. Es pdoen fer tant amb certificat digital com sense.

·       Els serveis d’aigua i de cementeri continuaran oberts.

·       Les brigades d’obres i jardineria no fan cap tasca de manteniment, només urgències.

·       La brigada de neteja realitza serveis mínims. La recollida d’escombraries es redueix al 50%.

·       La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i la Deixalleria estan tancades al públic.

Distanciament social

·       Es recorda a la ciutadania de la Seu que mentre estigui vigent l’estat d’alarma és fonamental que tothom es quedi a casa i que només surti per allò realment imprescindible.

·       Només es podrà para la transmissió del virus si tothom té com a màxim 4 contactes presencials al dia.

·       S’apel·la a la responsabilitat de tothom.

Jordi Fàbrega: "Faig una crida al confinament i a tenir els mínims contactes socials possibles"
Comentarios