02.10.2022 |
Viure als Pirineus

ALT URGELL

Discrepàncies amb el repartiment d'àpats a infants que estan en situació de vulnerabilitat

El Consorci per a l'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU), amb la col·laboració del col·lectiu de voluntaris La Seu en Xarxa, ha repartit aquest dilluns gratuïtament l'àpat del dinar a una vintena d'infants amb beques de menjador que es troben en situació de vulnerabilitat. La mesura es perllongarà durant tot el termini en què sigui obligat el tancament de les escoles a causa de la crisi sanitària del coronavirus. En relació amb aquest servei, Compromís ha denunciat el fet que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) només doni l'àpat a domicili a una petita part dels infants becats.

Edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
Discrepàncies amb el repartiment d'àpats a infants que estan en situació de vulnerabilitat

Segons Compromís, "des del Consell Comarcal i l'Ajuntament de la Seu han informat des de diversos mitjans que tots els infants amb beca de menjador rebran al seu domicili un àpat mentre les escoles estiguin tancades i, per tant, els menjadors escolars i aquesta informació no és certa i que, per tant, Sala torna a mentir com en el cas de les treballadores del menjadors, i ara Fàbrega fa seguidisme d’aquestes actituds".

Compromís denuncia que només està previst que rebin aquest àpat de dilluns a divendres el reduït grup d'infants que tenen atorgada una beca de menjador total, del 100 %, és a dir, aquells infants que les seves famílies, a més de situació de pobresa, tenen situacions greus de risc de diversa índole.

"El Consell i l'Ajuntament abandonen així a la seva sort al gran gruix de famílies que van rebre un ajut del 50% per poder fer front a l'alimentació dels seus fills per motiu d'ingressos econòmics insuficients", segons Compromís.

Per Compromís, "si la situació d'aquestes famílies ja era precària en el moment de demanar la beca i va ser aprovada per situació de precarietat econòmica contrastada, amb la situació que estem vivint ara encara ho podria ser molt més. Per tant res justifica que aquestes famílies no continuïn rebent l'ajuda i molt menys que se'ls hi retiri".

Compromís demana al Consell Comarcal i a l'Ajuntament de la Seu que rectifiquin de manera immediata i es comprometin a garantir l'alimentació de tots els infants beneficiaris de beca de menjador de la nostra comarca i més especialment mentre duri aquesta crisi sanitària. També que dotin als serveis socials dels recursos humans necessaris per a que aquest ajut arribi de forma immediata a totes les famílies. Es menja cada dia, els infants no han d'esperar a menjar bé a que els polítics s'organitzin.

Per últim, exigeix "als equips de govern actuals tant al Consell com a l'Ajuntament que gestionin aquesta crisi de forma més transparent i democràtica, deixant d'emetre notícies falses o enganyoses i sense tenir en compte a l'oposició en decisions cabdals per la ciutadania".

Discrepàncies amb el repartiment d'àpats a infants que estan en situació de vulnerabilitat
Comentarios