Imprimir

Ordeig proposa revisar i potenciar el model d’Hospital de Muntanya

viurealspirineus | 01 de febrero de 2019

Demanen més recursos per l'Hospital de la Seu d'Urgell.
Demanen més recursos per l'Hospital de la Seu d'Urgell.

El diputat del Parlament de Catalunya i portaveu de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig, reclama una major dotació pressupostària per l’Hospital de la Seu d'Urgell per recuperar els professionals i les especialitats perdudes.

El diputat del Parlament de Catalunya i portaveu de Compromís x La Seu, va defensar unes esmenes a la moció del partit Ciutadans, en la que demanava més recursos en diferents àmbits per a les zones de muntanya de Catalunya.

Una de les més importants, que va ser acceptada i aprovada a posteriori, va ser la defensa de la revisió i la potenciació del model d’Hospital de Muntanya del nostre territori. Va reclamar que es dotessin amb els recursos suficients que eviti els desplaçaments llargs amb els perjudicis econòmics i socials pels pacients i familiars que això comporta. També va proposar que es garantís l’accessibilitat als serveis sanitaris bàsics al Pirineu.

Compromís ha denunciat reiteradament al llarg de la legislatura que les retallades a l’Hospital de La Seu, amb la conseqüent reducció de serveis sanitaris, ha comportat un augment de les derivacions a d’altres centres hospitalaris i un perjudici econòmic i social per a les persones de La Seu, i d’arreu del Pirineu.

Aquestes retallades han provocat desplaçaments nombrosos als Hospitals de Lleida o Barcelona per a rebre tractaments, visites o proves diagnòstiques. Això ha suposat un gran nombre de desplaçaments, amb els conseqüents costos econòmics pels pacients i les seves famílies per als ciutadans i ciutadanes urgellencs.

Compromís sempre ha defensat que les derivacions a Hospitals de Lleida i Barcelona es justifiquen quan la patologia del malalt requereix una atenció especialitzada o molt greu, però no quan és provocada per les retallades de serveis bàsics. Les retallades al sistema sanitari perjudiquen greument a les famílies de les zones de muntanya i, per tant, cal retornar aquests recursos que canviïn la situació actual.

Òscar Ordeig emfatitza que “l’accés als serveis sanitaris i de salut és un dels serveis públics bàsics més importants i valorats pels ciutadans”. A més, Ordeig també afegeix que els serveis sanitaris “són vitals per evitar el despoblament de les zones de muntanya”.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/ordeig-proposa-revisar-i-potenciar-model-d-hospital-muntanya/20190201185402013342.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]