Imprimir

Homenatge a la transhumància

viurealspirineus | 28 de mayo de 2019

Llívia celebra, cada any, la Festa de la transhumància.
Llívia celebra, cada any, la Festa de la transhumància.

Llívia acull aquest cap de setmana la Festa de la Transhumància amb un programa ple d'activitats previstes per al dissabte: un mercat artesanal, demostració d’oficis, exhibició de maneig de ramats amb gossos pastors i moltes activitats per a la mainada.

El Parc de Sant Guillem de Llívia serà l’escenari, el proper dissabte 1 de juny, de diverses propostes i activitats gratuïtes relacionades amb el món ramader.

La Fira de la Transhumància de Llívia, que s’allarga durant tot el cap de setmana i fins dilluns, homenatja així l’ancestral activitat ramadera d’acompanyar el bestiar cap a muntanya quan arriba el bon temps i tornar-lo a les planes quan s’apropa el fred més rigorós.

El dissabte, a més del mercat artesanal hi haurà propostes molt interessants com l’exhibició de maneig dels ramats amb gossos pastors, activitats gratuïtes per a la mainada, una visita a pagès, l’explicació de l’antiga vida de pastor amenitzada amb l’ajuda del “Pastor Ramonet” i la tradicional demostració d’oficis antics: forjadors, boters, ceramistes d’Angustrine, baldufes i joguines de fusta com les d’abans, etc. al parc de st Guillem, i una ponència sobre els camins rals, una exposició, una projecció documental també sobre la vida de pastor, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia. El diumenge es portarà a terme, a les 11 del matí, una visita guiada pel la Llívia ramadera i, pels més menuts, visita a una explotació ramadera de la vila.

transhumancia-principal-gran

I el dilluns tindrà lloc la sortida del bestiar cap a muntanya, amb els ramaders i tots aquells que els vulguin acompanyar, a les 7.30h del matí des de la Cruïlla de Cereja. Més tard també hi haurà una sortida a peu o amb autocar, fins a les Bulloses. Per al dinar que hi haurà al migdia cal reservar i comprar prèviament el tiquet, a un preu de 15 euros, al Museu Municipal de Llívia (per a la sortida amb autocar també cal reservar al museu, tot i que en aquest cas és gratuït). El bus tornarà cap a Llívia a les 17h.

Durant els tres dies de fira, a més, es podrà visitar una exposició sobre el camí ramader de Marina, ubicada a la Torre Bernat de So. Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar.

Per a més informació: www.llivia.org

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cerdanya/homenatge-transhumancia/20190528162746014477.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]