06.07.2022 |
Viure als Pirineus

El SMC preveu gruixos de 40 centímetres més per sobre la cota 1.500 aquest cap de setmana

Les previsions apunten a la caiguda de precipitacions en totes les cotes al Pirineu en les pròximes hores

foto
Una dona passejant per la neu. Foto: Lourdes Casademont
El SMC preveu gruixos de 40 centímetres més per sobre la cota 1.500 aquest cap de setmana

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que les nevades que puguin afectar durant el cap de setmana el Pirineu deixin 40 centímetres més per sobre la cota 1.500 metres. De fet, les previsions apunten a la caiguda de precipitacions en totes les cotes al Pirineu en les pròximes hores quedant més restringides al Pirineu i Prepirineu Occidental. També, s'espera que es produeixi el torb. De moment, Protecció Civil manté activada la prealerta del Neucat i ha activat l'alerta del Ventcat, ja que es preveu vent del nord i oest arreu, més reforçat al Pirineu i als dos extrems del país. A més, les ventades agreujaran la sensació de fred a les zones de muntanya, on les activitats a l'aire lliure es poden veure afectades.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les nevades s'han deixat veure aquest divendres amb força al Pirineu, tot i que els gruixos han estat molt dispars, amb, per exemple, 20 centímetres a Núria (Ripollès), 44 centímetres al Port de la Bonaigua i 8 centímetres a Vielha, mentre que en cotes més baixes on la neu no acostuma a ser habitual, diverses localitats també han quedat enfarinades.

Com a conseqüència de la neu, ahir era necessari l'ús de cadenes a la C-28, al Port de la Bonaigua o la C-142b per accedir al Pla de Beret.

A les cotes elevades del Pirineu, bufarà el vent entre moderat i fort amb molts cops forts. Algunes de les mínimes més destacades han estat els 14,8 graus sota zero a Setcases (observatori d'Ulldeter), els -13,8 graus al Refugi de Malniu (2.230m), els -13,7 graus a La Coma i la Pedra (Solsonès) i els 13,5 graus sota zero al Port de la Bonaigua. 

El SMC preveu gruixos de 40 centímetres més per sobre la cota 1.500 aquest cap de setmana
Comentarios