27.05.2022 |
Viure als Pirineus

Segon plat de l’entrada més freda, a les portes!

Si ja creieu que fa fred, prepareu-vos! Demà ens arriba una entrada força més freda que farà que l’ambient sigui de ple hivern, i encara serà poca cosa comparada amb l’entrada freda de divendres, temperatures que seran gèlides, amb valors màxims negatius a la gran majoria del Pirineu i Prepirineu i mínimes que als cims podran voltar els -20 °C! De neu en tindrem, ara especifiquem quan i quanta!

eltemps
Mapa del temps al Pirineu
Segon plat de l’entrada més freda, a les portes!

Dimecres 29: Ja al matí tindrem el cel força carregat al vessant nord, però de moment amb poques precipitacions o en tot cas algun ruixat puntual. A la resta del Pirineu nuvolositat variable, amb presència de força clarianes. Al migdia i especialment a la tarda la nuvolositat es farà més abundant al vessant nord del Pirineu i començarà a nevar, en general de forma feble i amb una cota que anirà baixant fins a acabar nevant arreu. Per altra banda i com a novetat destacable, al Prepirineu més oriental i la zona del Pirineu oriental, especialment zona del Cadí i serres properes prepirinenques, Ripollès i Garrotxa, tindrem creixement de potents nuvolades a la tarda i vespre, que portaran ruixats, alguns intensos i fins i tot amb tempesta i calabruix, que podran fer nevar a cotes que a final del dia es podrà situar cap als 500 m. Altres indrets del vessant sud del Pirineu occidental, no veuran precipitacions. La temperatura a partir del migdia caurà en picat. El vent del nord anirà reforçant-se.

Dijous 30: Restes de núvols al vessant nord, amb algunes nevades febles fins a primeres hores. Durant el matí el cel estarà net a gran part delPirineu i Prepirineu i més cobert al vessant nord, on novament a partir de la tarda es tornarà a carregar i retornaran les nevades febles a totes les cotes d’aquest sector. A la resta novament, absència de nevades. L’ambient dijous serà molt fred i el vent farà accentuar aquesta sensació.

Tendència pels pròxims dies: Divendres dia del plat fort, amb arribada d’una bombolla gèlida en alçada que portarà primer de tot temperatures de plena onada de fred i segon, força inestabilitat, que es traduirà amb nevada abundant al vessant nord del Pirineu i nevades entre febles i moderades a la resta de la serralada i fins i tot, arribant al Prepirineu! El cap de setmana serà més tranquil, però amb ambient molt fred i especialment ventós.

No deixeu de seguir demà el temps en directe del Pirineu i les diferents webcams del Pirineu!!

Anem seguint aquesta situació especial!

Albert de Gràcia

* Per més informació sobre el temps al Pirineu cliqueu al següent enllaç - MeteoPirineus Catalans

Segon plat de l’entrada més freda, a les portes!
Comentarios