Pic de l’onada de calor!

Avui i demà assolirem els valors de temperatures més alts d’aquesta primera onada de calor d’enguany, amb valors que als llocs més càlids del Prepirineu podran fregar els 40 °C (fins i tot arribar a la Conca de Tremp), i a les valls del Pirineu superar els 35 °C. 

Fire background
photo_camera Pic de calor al Pirineu.

Avui i demà assolirem els valors de temperatures més alts d’aquesta primera onada de calor d’enguany, amb valors que als llocs més càlids del Prepirineu podran fregar els 40 °C (fins i tot arribar a la Conca de Tremp), i a les valls del Pirineu superar els 35 °C. Calor molt forta, però que sembla que acabarà amb l’arribada de tempestes, especialment demà a la tarda. Divendres i el cap de setmana la calor continuarà sent de ple estiu, però no amb valors tan exagerats com els d’avui i demà.

Dimecres 14: Calor, molta calor. Domini del sol gran part del dia, amb algunes nuvolades que fins i tot, tot i que la majoria de models no ho indiquen, podrien portar algun primer ruixat o tronada en acabar el dia. En general però, dia de sol i calor de ple estiu, amb valors de temperatures de plena onada de calor.

Dijous 15: Continuaran les temperatures molt altes. El cel estarà més variable, amb probabilitat baixa d’algun primer ruixat al matí. A la tarda les nuvolades podran créixer amb prou força per a deixar ruixats i tempestes que podran arribar a gran part del Pirineu i Prepirineu. Puntualment seran fortes. Després de les pluges, notarem per fi un ambient més fresc, abans però, l’ambient serà molt calorós i xafogós.

Tendència pels pròxims dies: Divendres ja s’imposarà el sol, amb temperatures encara força altes, però no tant com dijous. El cap de setmana ja tindrem calor d’estiu propi de l’època i domini del sol. La setmana vinent pinta que podrà ser molt moguda i amb un ambient força més fresc.

Precaució amb la calor!

* informació facilitada per meteopirineuscatalans

Més a El Temps