02.10.2022 |
Viure als Pirineus

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!

El temps pel Pirineu per aquest cap de setmana vindrà dominat novament per la dualitat del vessant nord i el vessant sud. Ambient gris, nevades (o pluja) al vessant nord, i més domini del sol, especialment quan més a prop del Pirineu al vessant sud. La temperatura puja respecte a les últimes jornades, però una potent entrada d’aire del nord entre dilluns i dimarts, farà retornar el fred de ple hivern a inici de la setmana vinent!

eltemps
Mapa del temps al Pirineu
Més neu al vessant nord, menys fred i vent!

Divendres 10: Matí amb domini del sol al Prepirineu i zona sud del Pirineu, i ambient mig ennuvolat a la zona del vessant nord. A partir del migdia, la nuvolositat es farà més compacta al vessant nord, i podran reaparèixer les nevades en aquesta àrea. A la resta de la serralada no arribaran les precipitacions. La cota de neu que aquest matí volta els 800 m, pujarà aquesta nit fins als 1700 m! Continuarà bufant el vent del nord amb força, especialment a zones altes. Precaució amb el torb!

Dissabte 11: Dia cobert al vessant nord, Vall d’Aran, nord dels Pallars i nord d’Andorra, amb nevades febles durant tota la jornada. A les zones més properes del Pirineu d’aquestes àrees citades, dia variable, amb ruixats intermitents. A gran part del vessant sud i especialment al Prepirineu, més domini del sol i risc molt baix de precipitació. Vent que bufarà moderat del nord. Ambient més càlid i cota de neu voltant els 1800 m.

Diumenge 12: Repetició de la situació del dissabte. Sol a bona part del vessant sud, nevades al vessant nord pujant la cota fins als 2000 m a la tarda. A la tarda es començarà a reforçar i molt, el vent del nord, preludi de l’entrada d’aire fred que dilluns arribarà de nou al Pirineu retornant l’ambient de ple hivern!

Bon cap de setmana!

Albert de Gràcia

Més neu al vessant nord, menys fred i vent!
Comentarios