BUTLLETÍ NÚMERO 4

L’eina La Meva Salut permet programar visites des de l’ordinador o el mòbil

Saps que ja pots consultar la teva informació sanitària des de qualsevol lloc? Saps que amb l’eConsulta pots fer consultes online als teus professionals sanitaris sense necessitat de desplaçar-te al CAP? En aquest tercer butlletí de l'Institut Català de la Salut - Gerència territorial Alt Pirineu i Aran es dóna resposta a aquestes dues preguntes que interessen els usuaris dels serveis mèdics a les comarques de muntanya 

20180221_105042
photo_camera Digitalment podem accedir a molts serveis sanitaris, també al Pirineu

Saps que ja pots consultar la teva informació sanitària des de qualsevol lloc?

La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i que inclou la informació que s'ha generat per l'atenció sanitària en els centres assistencials públics. Així, hi trobem el nostre pla de medicació vigent, les vacunes que ens han administrat, els nostres diagnòstics i problemes de salut, els informes clínics i, fins i tot, els resultats de les proves i exploracions complementàries que ens han realitzat. A més hi trobareu un apartat per a la donació d’òrgans i teixits, un apartat informatiu de com fer el document de voluntats anticipades així com un registre d’aquest document, per a poder-lo consultar, en cas que ja se’n disposi.

També podeu programar les visites d’atenció primària, les de vacunació internacional, o canviar-vos de metge de capçalera, des d’un enllaç que trobareu a l’apartat de Tràmits i Serveis. Fins i tot disposeu de l’eConsulta, una nova eina de consulta no presencial entre ciutadà i professional de salut. Us permet consultar al vostre metge sense moure’s de  casa o de la feina.

Per accedir a La Meva Salut i per tal de garantir la seguretat i la confidencialitat de les vostres dades, només hi tenen accés de moment les persones majors d’edat que disposin de la targeta sanitària individual (TSI) i una contrasenya o un certificat digital. Aquesta contrasenya es pot sol·licitar en tots els Centres d’Atenció Primària. Per això només us cal presentar la targeta sanitària individual i que us identifiqueu amb el DNI o un document equivalent, així com que disposeu d’un telèfon mòbil i d’una adreça de correu electrònic.

Podeu entrar a La Meva Salut des de www.lamevasalut.gencat.cat 

Saps que amb l’eConsulta pots fer consultes online als teus professionals sanitaris sense necessitat de desplaçar-te al CAP?

L’eConsulta és un nou servei, integrat a La Meva Salut, que us ofereix la possibilitat de comunicar-vos amb els professionals sanitaris perquè us responguin aquelles consultes que no requereixen atenció presencial o urgent, en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu.

És també una eina de comunicació segura que facilita l’accés dels ciutadans al sistema sanitari i dona resposta a una part de la demanda assistencial sense necessitat de concertar entrevistes presencials, amb l’estalvi de tràmits i temps que això suposa per a la ciutadania i els professionals. És, per tant una nova forma de comunicació entre ciutadà i professional, similar a un correu electrònic segur, que també admet fitxers annexos. El professional sanitari té el compromís de respondre aquestes consultes abans de 48 hores laborables.

Per a més informació podeu consultar al vostre metge o infermera o bé a la Unitat d’Atenció a la Ciutadania del vostre Centre d’Atenció Primària.institut-catala-de-la-salut

Més a Salut
thumbnail-1
Salut

Veus el que beus?

Cartell_vacuna_grip-1
Butlletí número 1

Fem-li el salt a la grip