EDUCACIÓ

L'escola de Llavorsí estrena el primer pati verd de l'Alt Pirineu

L'obra, que ha suposat una inversió de més de 45.000 euros, també ha contemplat la connexió del col·legi amb la ludoteca pública i el menjador escolar.
IMG-20231104-WA0005
photo_camera L'escola de Llavorsí estrena el primer pati verd de l'Alt Pirineu / llavorsi.cat

L'escola de Llavorsí ja ha estrenat el pati verd, el primer de l'Alt Pirineu. Es tracta d'un pati que pretén renaturalitzar aquest espai d'esbarjo incrementant les zones verdes, amb l'habilitació de punts d'ombra i la retirada del ciment.

La remodelació integral i conceptual del pati de l'Escola de Llavorsí ha estat impulsat per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) dels col·legis del Pallars Sobirà i ha comptat amb una comissió interdisciplinar pel seu disseny. La renaturalització del patí ha tingut molt en compte els conceptes pedagògics de l'equip docent però també els d'arquitectes experts en patis.

Mestres i famílies volen, cada vegada més, que el pati sigui un espai on l'educació, la convivència, la descoberta, la creativitat i el joc o l'activitat física hi tinguin cabuda i al pati de Llavorsí s'ha fet amb l'eliminació del ciment i portant la natura al centre.

IMG-20231104-WA0005
L'escola de Llavorsí estrena el primer pati verd de l'Alt Pirineu / llavorsi.cat

Segons l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, "aquest és el primer pati verd renaturalitzat de tot l’Alt Pirineu i Aran, és a dir, amb jocs de fusta i jardineres i on s’ha suprimit al màxim tot el ciment per adequar-lo a l’entorn". La transformació del pati escolar de Llavorsí en un Pati Verd, ha suposat una inversió de més de 45.000 euros a l'Ajuntament de Llavorsí, que finançarà l'obra a través d'un Pla únic d'Obres i Serveis (PUOSC). L'obra també ha contemplat la connexió del col·legi amb la ludoteca pública i el menjador escolar. Això ha suposat haver de rebaixar el pendent del terra a la zona del menjador per evitar barreres arquitectòniques.

El pati, un espai innovador i creatiu

Els patis escolars es van concebre com un espai de descans del contingut curricular que s’impartia només dins les aules. Els patis, originàriament, servien només per esbargir-se de la classe i esmorzar. Cada cop més docents, pares i mares, i alumnes tenen la inquietud per canviar aquesta idea, i de convertir els patis en espais que també eduquin i que ajudin en el creixement dels infants. Existeixen diverses tendències per fer dels patis espais més innovadors i creatius.