27.05.2020 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA

El guardó Jove Emprenedor del Pallars Jussà és per Albert Cereza

El guardó es va lliurar aquest dissabte en el marc de la 9a Trobada Empresarial del Pallars Jussà. El projecte del jove Albert Cereza que va rebre el gaurdó es diu Salvatgines, una iniciativa que pretén fomentar l’educació ambiental de la comarca i alhora ser un centre d’observació i interpretació de la fauna i el seu entorn

El Jussà premia els seus emprenedors
El Jussà premia els seus emprenedors
El guardó Jove Emprenedor del Pallars Jussà és per Albert Cereza

El projecte, innovador al Pallars Jussà, dóna a conèixer la fauna salvatge del Pirineu i Prepirineu als amants de la natura. Aquest acostament es fa mitjançant activitats dinàmiques enfocades a grups del sector educatiu, famílies, així com també a fotògrafs professionals que s’interessen per a extreure imatges d’ecosistemes i espècies només existents en aquestes zones.

El President del Consell Comarcal, Constantí Aranda, va voler remarcar la importància de donar impuls els diferents sectors empresarials de la comarca i, en el cas del sector vitivinícola, va posar de manifest l’embranzida que ha protagonitzat en els darrers anys i com les condicions geològiques d’aquesta comarca, juntament amb les climatològiques afavoreixen l’increment qualitatiu dels vins que s’hi produeixen.

També es va lliurar la menció a l’empresa centenària a Can Alfons, de la Torre de Capdella, un reconeixement per a la seva trajectòria com a mestres artesans en l’elaboració de productes de carnisseria i xarcuteria.

Aquests guardons s'han concedit en el context de la novena trobada empresarial que pretén actuar com un impulsor de l’economia pallaresa i esser al mateix temps l’altaveu d’avenços en els diferents sectors econòmics. Per aquest motiu, enguany les diferents entitats promotores de la iniciativa, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pallars Actiu, les delegacions locals de la Cambra de Comerç i les agrupacions d’empresaris i comerciants de la comarca han decidit centrar el protagonisme de la trobada en el sector vitivinícola del Pallars Jussà.

En aquest sentit, es va organitzar una taula rodona prèvia al sopar en la qual es va debatre sobre el present i el futur del sector vitivinícola del Pallars i en la qual es va manifestar la necessitat de buscar sinèrgies amb altres àmbits.

Tot i que es preveu que cada any es doni visibilitat sectors diferents, en l’actualitat el sector del vi gràcies a la Denominació d’Origen Costers del Segre subzona Pallars, s’erigeix com un dels sectors econòmics amb més expansió  i visibilitat a la comarca.

El guardó Jove Emprenedor del Pallars Jussà és per Albert Cereza
Comentarios