La 4a Nit del Turisme del Pallars Jussà ha donat a conèixer la vuitantena d'activitats que l'Associació de Professionals de l'àmbit turístics del Pallars Jussà (APAT) i l'Associació de Residències de Cases de Pagès promocionen durant tot l'any. La nova guia, que inclourà activitats relacionades amb els esports d'aventura, la cultura, el producte local o l'enoturisme, es podrà descarregar del web de 'Viu el Jussà' a partir del 21 de març. L'any 2018 es van editar 12.000 guies que es van esgotar i els usuaris se'n van descarregar de la web més de 25.000. L'objectiu de cara a aquesta nova edició és que la descàrrega als mòbils i tauletes sigui molt més fàcil pels consumidors.
Entre les reivindicacions que es van fer durant la Festa del Turisme destaca la necessitat d'una làmina suficient al pantà de Sant Antoni durant l'època de bany per una bona pràctica dels esports d'aventura.
La 4a Nit del Turisme va comptar amb la participació d'Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Martí Sabrià. Durant la festa es va guardonar al fotògraf trempolí Jordi Peró.
Reconeixement al fotògraf trempolí Jordi Peró
Jordi Peró Enjaume, Tremp gener de 1967. Autodidacta comença a fer fotografies amb l'antiga Werlisa del seu pare als 16 anys i poc a poc es va aficionant a retratar al seus amics i paisatges de la comarca. L’aparició de la fotogràfia digital facilita que la seva afició,a la meteorologia i el paisatge es converteixin en la base dels seus treballs. Les col•laboracions l’espai El temps de TV3, L’espai Terra Tv3 i el guanyar 2 anys consecutius el primer premi del concurs Meteoreportaje de la Asociación Meteorológica Española, fan que les seves fotografies i la comarca del Pallars Jussà siguin molt mes conegudes a Catalunya i Espanya. Jordi Peró també va guanyar el premi de fotografia Paisatges del Passat amb la imatge “Via làctia a l’estany Colomina”, concedit per ’Ajuntament de Tremp, amb el suport de diverses entitats i institucions, per tal de posar en valor la riquesa geològica del Pallars Jussà, en general, i de la Conca de Tremp, en particular.
APAT reuneix a més de 110 socis de la comarca entre allotjaments, restaurants, agroalimentaris o empreses turístiques.