JOVENTUT

Tere Graell: “M’agrada el benestar i la satisfacció dels pacients, em reconforta la seva confiança”

Tere Graell
photo_camera Tere Graell a la seva clínica dental de la Seu d'Urgell / FS
JOVES (11)

Què et va portar a estudiar odontologia? De petita, quan tenia vuit anys, vaig caure i em vaig trencar les dos dents de davant. Des d’aquell moment sempre em va interessar el camp de l’odontologia i vaig tenir clar que quan fos gran estudiaria odontologia. Van anar passant els anys i em vaig mantenir ferma en aquella idea. Ha quedat demostrat que no era una criaturada, ho tenia molt clar (riu).

Com valores la formació a la facultat? Em vaig formar a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la valoro molt positivament. La UIC ofereix un tracte molt personal a cada alumne i la formació pràctica tenia molta importància. El grau d’odontologia consta de cinc cursos: primer i segon és més teòric, a tercer ja es comença a fer preclínica i a quart i cinquè ja treballes amb pacients. Les pràctiques t’ajuden molt a créixer.

Fa poc has obert la teva pròpia clínica dental a la Seu d’Urgell …  Sí, des de març d’enguany. Sempre havia volgut exercir a casa, al Pirineu. Quan vaig acabar la carrera, em van oferir treballar en un centre aquí a la Seu. El confinament va suposar per mi un punt d’inflexió i, en certa manera, em va trastocar una mica. Ja feia temps que anava donant tombs a la idea d’establir-me per mi mateixa i obrir la meva pròpia clínica dental. Vaig pensar que aquell era el moment de fer-ho.

Ja feia temps que anava donant tombs a la idea d’establir-me per mi mateixa i obrir la meva pròpia clínica dental. Quan la pandèmia vaig pensar que aquell era el moment de fer-ho.

La salut bucodental és la gran oblidada del sistema de salut? Sí que ho és. Molts pacients encara pensen que si no fa mal, no cal anar al dentista. I això és un gran error. Les revisions són necessàries per evitar situacions que després poden esdevenir insalvables. La societat continua relacionant dentadura amb estètica, quan en realitat es tracta d’una part del cos molt important amb connexions directes amb l’aparell respiratori, l’estómac mitjançant la faringe i també conductes que arriben al cervell. És, per tant, una part clau per a gaudir d’una bona salut general.

Hem avançat com a societat en l’àmbit de la prevenció? Cal treballar-hi. Cada sis mesos veig els meus pacients més petits i així puc anticipar-me i detectar qualsevol petita cosa. També és rellevant la pedagogia, ensenyar-los a rentar-se les dents i a utilitzar bé el raspall. En adults també seguim protocols de revisions anuals.

Molts pacients encara pensen que si no fa mal, no cal anar al dentista. I això és un gran error.

Què és el que t’agrada més de la teva feina? En general, tot. Tota l’odontologia m’apassiona, però diria que el que més m’agrada és el benestar dels pacients. Em sento reconfortada amb la seva confiança i amb la seva satisfacció. Quan la feina està ben feta i el pacient surt de la consulta content, sense haver sentit cap mena de dolor, jo també em sento satisfeta. 

La satisfacció del pacient és un indicador de qualitat… Per això el meu dia a dia consisteix a fer que tots els meus pacients surtin amb un somriure. La meva prioritat és que quan un pacient entra a la clínica s’hi trobi com a casa i amb la tranquil·litat i seguretat d’estar en bones mans. Els nens marxen d’aquí i diuen: ostres, és una dentista que no m’ha punxat! (riu)

La meva prioritat és que quan un pacient entra a la clínica s’hi trobi com a casa i amb la tranquil·litat i seguretat d’estar en bones mans.

Com veus la Clínica Graell d’aquí a deu anys? M’agradaria que fos un centre de referència a la Seu d’Urgell i al Pirineu i es reconegués per la seva qualitat, professionalitat i honestedat. 

Quins creus que seran els pròxims grans avenços en l’àmbit odontològic? Probablement, hi haurà importants canvis o avenços tecnològics en relació amb els procediments de digitalització. Però el més destacat serà el concepte, és a dir, es tornarà a posar el focus sobre el pacient en general i sobre la seva salut en particular.

Logo drets socials Joventut