JOVES DEL PIRINEU

Néstor Quesada: “Vaig tancar l’estudi de gravació de Barcelona i me’n vaig anar a viure a la Cerdanya”

Néstor Quesada DIGITAL
photo_camera Néstor Quesada DIGITAL
joves (25)

Ets músic i productor musical… Soc músic i productor musical, entre altres coses que faig. També soc informàtic, que és, diguem-ne, la meva professió principal i d’on em ve tot.

D’on et ve tot? Sí, tot va començar quan feia classes de baix i vaig voler gravar-me a casa. Vaig veure que si tenia un ordinador i una mica de destresa, podia fer-ho jo mateix.

La teva música ha sonat als 40 Principals, has tocat a les Festes de la Mercè, has gravat amb Manu Guix… Fa quinze anys vam muntar un grup amb una colla d'amics i vam fer la primera maqueta que ens vam autoproduir nosaltres mateixos, així va ser com li vaig començar a agafar el gustet a tot plegat. A l’any següent ja vam deixar els bucs d'assaig i vam agafar un local propi i amb un Mac i una taula de so vam començar a gravar i a tocar a programes i tal... Allò, definitivament, m’agradava.

Fa quinze anys vam muntar un grup amb una colla d'amics i vam fer la primera maqueta que ens vam autoproduir nosaltres mateixos, així va ser com li vaig començar a agafar el gustet a tot plegat.

I en paral·lel et vas formar com a tècnic? Efectivament, a l’any següent vaig començar a estudiar el grau de tècnic de so perquè em volia especialitzar i saber-ne més. És en aquella època quan entro a formar part d’Abril, un grup de Pop Rock alternatiu en català, i gravem el nostre primer àlbum, “Ara o Mai”, a l‘estudi del Txosse Ruiz, a Wheel Sound Studio de Cerdanyola. Toquem a les Festes de la Mercè i signo el meu primer contracte amb la discogràfica PICAP. A partir d’aquí preprodueixo els nostres àlbums, però gravem a altres estudis.

I el segon àlbum? El segon àlbum, “La Pedra més preciosa, la Flor més senzilla”, el vam enregistrar el 2013 a Medusa Estudio amb en Roger Rodés i en Manu Guix, i allò va suposar un salt, va ser la canya. Rodàvem per festivals i vam arribar a tocar davant de 50.000 persones. Actuàvem sovint i la nostra música sonava a les emissores de ràdio. És aquí quan decideixo muntar el meu propi estudi de gravació a Sabadell.

És en aquella època quan entro a formar part d’Abril, un grup de Pop Rock alternatiu en català, i gravem el nostre primer àlbum, “Ara o Mai”

Però la història musical segueix… Sí, més endavant ampliem l’estudi de gravació a un local davant de la Sagrada Família de Barcelona, i també entro a formar part de la banda Arc de Triomf. Vam fer promocions, videoclips i gravacions, però, curiosament, amb ells no vaig arribar a fer cap concert, ens va agafar la pandèmia pel mig i ja tenia pensat anar a viure al Pirineu.

A Martinet he muntat un espai polivalent que acull l’estudi de gravació ‘El Graner’ i també el servei de solucions informàtiques que ofereixo a la població de la Cerdanya i la Seu

Tenies un estudi de gravació a Barcelona, però vas decidir canviar de vida i establir-te al Pirineu? Amb la meva parella vam decidir pujar a viure a la Cerdanya. La seva família n’era originària i aquesta era una idea que a nosaltres ens ballava pel cap. Aquí a Martinet he muntat un espai polivalent que acull l’estudi de gravació ‘El Graner’ i també el servei de solucions informàtiques que ofereixo a la població de la Cerdanya i la Seu, la majoria gent d’edat avançada. M’ha sorprès molt la demanda que hi ha de serveis informàtics i telecomunicacions, sembla que era un servei molt abandonat a la zona. M’agrada molt i, mentre duri, jo estic encantat d’ajudar a qui ho necessiti.

Amb la meva parella vam decidir pujar a viure a la Cerdanya. Estem molt contents i professionalment ens estem desenvolupant molt.

I la gravació ha quedat una mica de banda? Entenc la forma de gravar sempre que vagi molt lligada als meus coneixements d’informàtica. Si no és així, per mi no és tan divertit. El cuc de la informàtica i la tecnologia passa, ara mateix, per davant de la gravació.

Ja fa tres anys que viviu a la Cerdanya. Ha estat una bona decisió? Globalment sí. Estem molt contents i professionalment ens estem desenvolupant molt.

Logo drets socials Joventut