ALIMENTACIÓ

"Tenim el celler ple de formatges i les bèsties no deixen de fer llet"

Formatgeries del Pirineu fan una crida a comprar els seus productes directament i amb descompte.
Judit Carreira
photo_camera La formatgera Judit Carreira al celler de L'Abadessa, on maduren els seus formatges/Feliu Sirvent

"Els petits productors no podem demanar que les bèsties deixin de produir llet d'un dia per l'altre", assegura Judit Carreira, formatgera de 'L'Abadessa' de la Seu d'Urgell. "Tenim el celler ple de formatges que estan en el seu punt òptim, uns formatges de gran qualitat, i les xarxes de distribució habituals no funcionen", per això, Judit Carreira, ha impulsat una campanya de venda directa amb al consumidor a preus rebaixats. "Ara més que mai, es tracta de menjar bé, amb qualitat i seguretat, i per això us ho portem a casa", 

L'Abadessa

El formatger Salvador Maura, de  la Formatgeria Mas d'Eroles, ha optat també per la venda directa al consumidor. Rep les comandes directament al seu telèfon o bé a través del correu electrònic.

La Formatgeria Molí de Ger, d'en Pere Pujol, també serveix els seus productes a domicili. Així ho publiciten: "A partir de la setmana vinent a LA CERDANYA et portem els formatges del Molí de Ger a casa teva. Envia'ns un WhatsApp al 636683936 o fes-nos un email [email protected]. Pagament en efectiu o transferència"

Molí de Ger
.

Venda directa

La venda directa i el comerç per internet està sent la taula de salvació de les principals formatgeries del Pirineu. Totes reconeixen que les vendes per altres canals han caigut, però que l'increment de les compres online els està permetent passar la crisi del coronavirus amb solvència. El fet que els productors puguin seguir treballant pel fet de ser del sector primari els permet ser optimistes.

Mas d'Eroles pack