FORMATGE

Montse Ferrer rebrà el premi 'Amic del Formatge' 2023 de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha destacat la tasca de Ferrer com a directora de l'esdeveniment durant 28 anys
Montse Ferrer amb Salvador Maura
photo_camera Montse Ferrer amb el formatger Salvador Maura a l'obrador de la Formatgeria Mas d'Eroles / Feliu Sirvent

La Fira de Sant Ermengol es celebrarà el 13, 14 i 15 d’octubre. Tots els detalls de la fira d’enguany s’aniran presentant en diferents tastets, on s’explicaran les diferents novetats, activitats i el programa.

Aquest matí, en el primer tastet, l’alcalde urgellenc, Joan Barrera, i la segon tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, han presentat el disseny de la lletera d’enguany i han anunciat el nom de l’amiga del formatge.

La imatge de la lletera ha estat creada per l’artista Carme Invernon. A l’hora de dissenyar-la, la Carme Ivernon s’ha inspirat en la tradició i en el color.

presentació lletera
L’alcalde Joan Barrera i la segon tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Gemma Tó, han presentat el disseny de la lletera d’enguany / laseu.cat

La tradició en les puntes de coixí fetes per les padrines o mares, puntes que podem trobar en qualsevol casa dels Pirineus i el color en el blanc pur de la llet. Pel que fa a la punta de coixí, “va escollir la que, segons ella, més representava al Pirineu, una punta molt pensada i treballada, igual que els nostres formatges”, ens explica Gemma Tó“Una imatge nítida i fresca, com l’elaboració de tot tipus de formatges que podem tastar en aquesta fira tant nostra com és la de Sant Ermengol”.

Amiga del formatge

Aquest any, el reconeixement d’amiga del formatge es concedirà a Montse Ferrer, directora de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu des de fa 28 anys. “Per la Montse era molt important crear una xarxa de coneixement i fer de la fira una plataforma de difusió, promoció i comercialització”, ens explica la segon tinent d’alcalde, “Donant valor a les persones que hi viuen, treballen i innoven, tot mantenint les tradicions i maneres de fer”.